Foto: Pixabay
Svet

Dvadeset najboljih gradova za porodična putovanja

Izvor: 
B92 Čet, 28/10/2021 - 09:40U sastavljanju liste najboljih porodičnih destinacija, vodilo se računa da u gradovima postoje atrakcije za decu, hoteli i restorani prilagođeni njima, koja je prosečna cena jela u jeftinom restoranu, godišnji broj kišnih dana, broj parkova i prirodnih atrakcija, kao i ocena indeksa bezbednosti.

Želite da idete na odmor sa porodicom, ali vrlo brzo odustanete od te ideje, jer vam se sve čini "isuviše komplikovanim" i prosto ne možete da uklopite sve parametre - da bude zanimljivog sadržaja za decu, pristupačno za vaš džep, da je smeštaj pristojan, ali da ima i kulturno-istorijskih znamenitosti koje možete da vidite.

Kako bi napravili listu najboljih gradova za porodični odmor, The Family Vacation Guide su vagali o različitim kriterijumima.

U sastavljanju konačne liste, morali su u gradovima, koji su potencijalni "kandidati" da uporede broj atrakcija za decu, broj hotela i restorana koji su prilagođeni za decu, prosečnu cenu jela u jeftinom restoranu, godišnji broj kišnih dana, broj parkova i prirodnih atrakcija, kao i ocenu indeksa bezbednosti.

Stoga, ukoliko tražite idealan grad za naredno putovanje s porodicom, predstavljamo 20 destinacija koje bi trebalo da uzmete u obzir ukoliko tražite idealnu kombinaciju lepog vremena, bezbednog okruženja, brojnih atrakcija i stvari koje možete da radite, kao i pristupačnog putovanja

Interesantno je da su prva tri grada koja se nalaze na ovoj listi zapravo evropske prestonice.

Kako izgleda lista:

1. Rim

2. London

3. Pariz

4. Dubai

5. Tokio

6. Marakeš

7. Istanbul

8. Madrid

9. Barselona

10. Prag

11. Moskva

12. Bangkok

13. Hongkong

14. Njujork

15. Lisabon

16. Denpasar (Indonezija)

17. Hanoj (Vijetnam)

18. Džajpur (Indija)

19. Čijang Maj (Tajland)

20. Puket (Tajland)
MarketingNajnovije vesti