• Evropa: U Austriji i Turskoj nastavlja da raste broj zaraženih, u Rusiji blizu 550.000 obolelih

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Broj zaraženih korona virusom u Turskoj nastavlja da raste, nekoliko nedelja nakon što je ta zemlja ublažila restriktivne mere, uvedene zbog pandemije korona virusa.

    Ministar zdravlja Fahretin Koča saopštio je da je u poslednja 24 sata zabeleženo još 1.592 slučaja korona virusa, što je za 30 više nego u nedelju.

    Koča je rekao da je 18 osoba preminulo od posledica korona virusa, čime je ukupan broj žrtava dostigao 4.825.

    U Turskoj je do sada korona virusom zaraženo 178.831 osoba.

    Početkom juna, turska vlada dozvolila je da se kafići, restorani, teretane, parkovi, plaže i muzeji otvore i ublažila naredbe o ostanku kod kuće za starije i mlade.

    Turski mediji obiluju izveštajima o ljudima koji krše mere socijalnog distanciranja i ignorišu savete o nošenju maski na javnim mestima, prenosi AP.

    Koča je poručio da se, ako se svi budu pridržavali pravila o nošenju maski i držanju distance, može kontrolisati širenje korona virusa.

    Rusija blizu 550.000 zaraženih korona virusom

    U Rusiji je u protekla 24 sata potvrđeno 8.248 novih slučajeva COVID-19, tako da je ukupan broj zaraženih 545.458, saopštio je danas krizni centar zadužen za borbu protiv korona virusa.

    Od COVID-19 preminule su još 193 osobe, tako da je ukupan broj umrlih 7.284, prenosi TAS S.

    Od korona virusa oporavilo se 294.306 ljudi, što je 54 odsto ukupnog broja slučajeva infekcije u Rusiji, naveo je krizni centar.

    U Austriji značajno porastao broj novoobolelih

    U Austriji je u poslednja 24 sata značajno porastao broj novoobolelih od korona virusa, pošto su registrovana 54 nova slučaja.

    U odnosu na prethodna 24 sata broj se skoro udvostručio. Kao i prethodnih dana, Beč je i dalje žarište, jer od ukupno 54 registrovana slučaja u Austriji, čak 42 iz glavnog grada.

    U Donjoj Austriji registrovano je 10 novih slučaja, a u Štajerskoj dva. Broj aktivno obolelih od korona virusa u Austriji dostigao je 328.

    Takođe i broj umrlih povećao se za tri žrtve, sve u Beču, i dostigao je sada 681. Trenutno je hospitalizovano 78 kovid pacijenata, od kojih je 12 na intenzivnoj nezi.

    Od početka epidemije u Austriji, krajem februara, 17.189 osoba je pozitivno testirano na korona virus. Od tog broja 16.089 je izlečeno.

    Agencija za zdravstvo i bezbednost namirnica (AGES) procenila je da je aktuelni reproduktivni broj u Austriji na 0,96. Reproduktivni broj ukazuje koliko jedna obolela osoba može da zarazi osoba, a sve što je ispod 1 znači da je virus pod kontrolom.

    Slovenija: Još tri osobe zaražene, i dalje bez preminulih

    U Sloveniji su u poslednja 24 sata još tri osobe testirane pozitivno na korona virus, čime je ukupan broj zaraženih skočio na 1.499.

    Novih smrtnih slučajeva od posledica COVID-19 u Sloveniji nema još od 1. juna, kada je zabeleženo da je ova bolest od početka epidemije odnela 109 života.

    Tri nova slučaja zaraze u Sloveniji potvrđena su među 567 osoba, koliko ih je u toku prethodnog dana testirano na korona virus, prenela je agencija STA.

    Slovenija ima još 24 aktivna slučaja zaraze. Sedam pacijenata je hospitalizovano, a jedan među njima smešten je na odeljenje intenzivne nege i nalazi se u kritičnom stanju.

    Broj zaraženih korona virusom u Turskoj nastavlja da raste, nekoliko nedelja nakon što je ta zemlja ublažila restriktivne mere, uvedene zbog pandemije korona virusa.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]