• Evropa: U Nemačkoj još 333 slučaja korone i 11 umrlih, u Španiji najmanji broj novoobolelih za tri meseca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Nemačkoj povećan je za 333 – na 181.815, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh.

    Od korona virusa preminulo je još 11 ljudi, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva 8.511, prenosi Rojters.

    Prethodnog dana u Nemačkoj je bilo 286 novih slučajeva korona virusa, a od posledica ove infekcije umrlo je 11 osoba.

    U Španiji najmanji broj novoobolelih za tri meseca

    U Španiji je u nedelju registrovan najmanji broj novoobolelih od virusa Kovid-19 u poslednja tri meseca – potvrđeno je 96 novih slučajeva, a preminulo je 39, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

    Kako se navodi, to je najmanji broj od 6. marta kada je registrovano 106 slučajeva i od tada je broj počeo da raste, prenosi portal El pais i podseća da je krajem maja zabeleženo čak 9.000 novoobolelih u jednom danu.

    U osam španskih regiona juče nije zabeležen nijedan slučaj – na Balearskim ostrvima, Seuti, regionu Valensije, Galiciji, Meliji, Mursiji, Baskiji i Riohi.

    U Istanbulu otvorene dve kovid bolnice

    U Istanbulu su otvorene dve bolnice za bolesnike sa korona virusom, a dnevni broj novih slučajeva pao je na najniži nivo od vrhunca epidemije.

    „Hvala Bogu, sprečili smo širenje pandemije, čak i bez potrebe za dodatnim kapacitetom koji smo stvorili ovde“, rekao je u nedelju predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, dok otvorao bolnicu sa 1.008 kreveta, sagrađenu za 45 dana na mestu bivšeg aerodroma Ataturk, prenosi AP.

    Turska je zabeležila 839 slučajeva tokom prethodna 24 sata, ministar zdravlja Fahretin Kodža napisao je na svom Tviteru, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 163.942 otkad je prvi slučaj objavljen 11. marta.

    Za 24 časa registrovano je 25 smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom, ukupno 4.540.

    Prema univerzitetu Džons Hopkins, Turska je na 10. mestu u svetu po broju slučajeva virusa, iako stručnjaci veruju da bi stopa infekcija u globalu mogla biti mnogo veća nego što je prijavljeno, prenosi agencija.

    Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Nemačkoj povećan je za 333 – na 181.815, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet