Grčka zastava Foto: pixabay
Svet

Građani Srbije do 1. avgusta ne mogu u Grčku ni sa PCR testom?

Izvor: 
Tanjug Pon, 13/07/2020 - 14:11Do 1. avgusta granica Grčke ostaće zatvorena za građane Srbije, a u tu zemlju neće se moći ni sa negativnim PCR testom, pišu danas beogradski mediji.

Ova informacija nije zvanično potvrđena. Na sajtu grčke vlade trenutno stoji samo odluka, objavljena u subotu, po pitanju epidemioloških mera i granica Grčke, u kojoj nijedna zemlja nije spomenuta poimence.

Naime, na sajtu travel.gov.gr u saopštenju navodi se da će svi putnici od 15. jula moći da uđu u Grčku preko bugarsko-grčkom prelaza Kulata-Promahones sa negativnim PCR testom, ne starijim od 72 sati.

"Samo putnicima koji će pokazati negativan PCR test na engleskom jeziku ne stariji od 72 sati će moći da se uđe u Grčku, a na PCR testu treba da bude navedeno ime i prezime kao i matični broj putnika", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su validni testovi oni urađeni u državnim laboratorijama, laboratorijama državnih zdrastvenih centara, kao i privatnim laboratorijama akreditovanim od strane države.

Putnici će, takođe, morati da popune upitnik i da budu podvrgnuti "random" testiranju na samoj granici.

I Grčka je početkom jula spustila rampu za građane Srbije, na jedinom otvorenom drumskom graničnom prelazu Kulata - Promahonas, zbog povećanog broja novozaraženih korona virusom, a obustavljeni su i avio letovi iz Beograda.
MarketingNajnovije vesti