• Građani Srbije do Grčke ipak samo kroz Bugarsku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Građani Srbije od danas će moći da putuju u Grčku bez testiranja na virus Covid 19, ali će se u Grčku ulaziti samo kroz Bugarsku, potvrđeno je za Tanjug u grčkom MUP-u i na graničnom prelazu Evzoni.

    Iako je u Severnoj Makedoniji danas stupio na snagu Protokol o tranzitu kroz tu zemlju, srpski državljani neće moći da uđu na teritoriju Grčke kroz makedonsko-grčku granicu preko prelaza Bogorodica-Evzoni, te će do daljeg moći da koriste samo granične prelaze između Bugarske i Grčke.

    Inače danas je stupio na snazi Protokol o tranzitu koji je usvojila Vlada Severne Makedonije, a koji omogućava stranim državljanima tranzit kroz tu zemlju, koji ne sme trajati duže od pet sati.

    Grčka danas otvara svoje granice za 29 zemalja, među kojima je i Srbija, dok je Vlada Republike Severne Makedonije odlučila da od danas omogući nesmetan tranzit svih stranih državljana kroz teritoriju te države, s tim što će u zemlji moći da borave najduže pet sati.

    Makedonska vlada je odlučila da će stranci koji su u tranzitu kroz Severnu Makedoniju, do potpune liberalizacije režima ulaska i izlaska iz te zemlje, moći da koriste prelaze Tabanovce, Deve Bair, Bogorodica, Kjafasa, Blace i aerodrom Skolje.

    Ovaj tranzit, dodaje se u saopštenju vlade, podrazumeva ulaz na jednom graničnom prelazu i izlaz na drugom prelazu, uz obavezu da se ne napušta auto-put ili lokalni put i da se tranzit obavi za najduže pet sati.

    Strani državljani će putovati kroz zemlju uz potvrdu koju će morati da popune pri ulasku na makedonsku teritoriju i da predaju graničnoj policiji prilikom izlaska sa makedonske teritorije.

    Na taj način će makedonska policija moći da kontroliše vremensku dužinu tranzita.

    Građani Srbije od danas će moći da putuju u Grčku bez testiranja na virus Covid 19, ali će se u Grčku ulaziti samo kroz Bugarsku, potvrđeno je za Tanjug u grčkom MUP-u i na graničnom prelazu Evzoni.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]