• Grčka jutros zatvorila granicu za državljane Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Grčka je jutros u 6 časova zatvorila granicu za državljane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola. Državljanima Srbije ulazak u Grčku biće zabranjen do 15. jula, kada će se revidirati u zavisnosti od epidemiološke situacije. Informacija o zatvaranju grčke granice objavljena je i na zvaničnom sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije. 
     
    Svi koji su već u Grčkoj, moći će da iskoriste aranžman do kraja.
     
    Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upozorio je građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke. Dodao je da će građani Srbije koji su kao turisti već u Grčkoj moći da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se vrate u Srbiju.
     
    I ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić je potvrdio da Grčka od šest ujutru zatvara granicu za putnike iz Srbije.
     
    Porptarolka grčke Vlade Aristotelija Peloni izjavila je da Vlada u saradnji sa nadležnim službama analizira i procenjuje kako bi otvaranje zemlje za strane posetioce u Grčkoj proteklo bez štete za javno zdravlje.
     
    „Prema najnovijim epidemiološkim podacima, odlučeno je da se srpskim državljanima privremeno zabrani ulazak u Grčku od 6. jula u 6h do 15. jula. Vlada je u saradnji sa nadležnim službama, analizira i procenjuje kako bi otvaranje zemlje za strane posetioce u Grčkoj proteklo bez štete za javno zdravlje“, rekla je Peloni.

    Grčka je jutros u 6 časova zatvorila granicu za državljane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola. Državljanima Srbije ulazak u Grčku biće zabranjen do 15. jula, kada će se revidirati u zavisnosti od epidemiološke situacije. Informacija o zatvaranju grčke granice objavljena je i na zvaničnom sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Francuzi staju na put brzoj modi

    Donji dom francuskog parlamenta odobrio je nacrt zakona kojim se traže kazne za superbrze modne proizvode, sa ciljem da se ublaži njihov uticaj na životnu […]