Grčka zastava Foto: pixabay
Svet

Grčka produžava zabranu ulaska stranih državljana

Izvor: 
FoNet Pon, 08/03/2021 - 19:14Ambasada Grčke u Beogradu objavila je na svojoj fejsbuk stranici da je produžena zabrana ulaska stranih državljana u tu zemlju do 22. marta, radi daljeg sprečavanja širenja koronavirusa.

Ova zabrana ne odnosi se na državljane članica Evropske unije i država Šengen zone, uključujući njihove supružnike ili lica sa kojima su u legalnoj zajednici, kao i na njihovu maloletnu decu.

Zabrana se, takođe, ne odnosi na medicinsko osoblje, istraživače i profesionalce iz oblasti zdravlja, ukoliko pri ulasku u zemlju pokažu licencu za rad ili drugi adekvantan dokument koji dokazuje njihovu profesiju, a pod uslovom da je njihov ulazak u zemlju u poslovne svrhe, niti na lica koja već duži vremenski period imaju boravak u državi – članici EU ili državi zone Šengen.

Zabrana se ne odnosi na članove državnih delegacija, osoblje diplomatskih-konzularnih predstavništava i delegacija, osoblje međunarodnih i evropskih institucija, članove humanitarnih organizacija tokom obavljanja aktivnosti, vojna lica i pripadnike bezbednosnih snaga ili grčkog Generalnog sekretarijata za civilnu zaštitu.

Zabrana se ne odnosi ni na putnike u tranzitu, studente koji studiraju u Grčkoj, zaposlene u oblasti transporta, uključujući morski i rečni saobraćaj, lica koja se bave negom starijih lica i lica sa posebnim potrebama, kao i sezonske poljoprivredne radnike.

 

 
MarketingNajnovije vesti