Grčka zastava Foto: pixabay
Svet

Grčka produžila zabranu ulaska do 1. septembra

Izvor: 
Tanjug Sre, 12/08/2020 - 12:38Grčka je produžila zabranu ulaska u tu zemlju državljanima trećih zemalja, u koje spada i Srbija, do 31, avgusta, na osnovu odluke ministara civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova, navodi MIA pozivajući se na Službeni list Grčke. 
 
U grčkom Ministarstvu spoljnih poslova su rekli da nemaju informacije o novoj meri produženja zabrane za državljane Srbije, da ne isključuju tu opciju, ali da je zvanično i dalje na snazi prethodno rešenje koje se okončava 14. avgusta.
 
Prethodna odluka je na snazi do 14. avgusta, a nova predstavlja nastavak iste mere i stupa na snagu u subotu.
 
Mera predviđa privremenu zabranu za ulaz u Grčku svim državljanima trećih zemalja na svim graničnim prelazima Grčke, odnosno drumskim, aerodromskim, morskim i železničkim zbog preventivnih razloga zaštite zdravlja od dodatnog širenja virusa korona na grčku teritoriju.
 
Zabrana ne važi za države članice EU i Šengen zone, kao i za državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata.
 
Kako navodi MIA, odluka je već objavljena u Službenom listu Grčke i važi od 15. do 31. avgusta. MarketingNajnovije vesti