Hrvatska zastava Foto: pixabay
Svet

Hrvatska najavila novi režim na granicama sa Srbijom i BiH

Izvor: 
Hina Sre, 24/06/2020 - 09:25Hrvatski ministar unutrašnjih poslova i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović najavio je novi režim koji će se sprovoditi na granicama Hrvatske s BiH i Srbijom, a koji bi mogao uključivati i ponovnu obaveznu samoizolaciju od 14 dana.
 
"Pratimo epidemiološku situaciju u zemljama susedstva i ovo što beležimo poslednjih dana su infekcije koje dolaze, odnosno koje donose ljudi koji najvećim delom dolaze iz zemalja našeg istočnog susedstva", rekao je Božinović.
 
Istakao je da je danas sastanak Nacionalnog štaba na kojem će verovatno doneti odluku o izmeni režima koji u ovom trenutku postoji na graničnim prelazima Hrvatske sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je u pitanju putovanje za građane Kosova i Severne Makedonije.
 
"U sredu ćemo doneti odluku, znate da one stupaju na snagu u 00:00 sati sledeći dan; međutim ne bih sada prejudicirao, ali verovatno režim koji je postojao - a to znači samoizolacija za one koji dolaze iz smera tih država", naglasio je Božinović.MarketingNajnovije vesti