Foto: Pixabay
Svet

Investicije u kriptovalute za godinu dana gotovo ušestostručene

Izvor: 
021.rs Uto, 08/02/2022 - 17:27Investicije u kriptovalute i blokčejn su u 2021. godini porasle na više od 30 milijardi dolara na globalnom nivou, sa 5,4 milijarde dolara u 2020. godini.

To je objavila konsultantska kuća KPMG u izveštaju o svetskoj industriji novih tehnologija u finansijama, prenosi 021.rs.

Analiza KPMG ukazuje na neverovatno povećanja nivoa prepoznavanja potencijalne uloge kriptovaluta i povezanih tehnologija u savremenim finansijskim sistemima.

"Povećana aktivnost u sektoru kriptovaluta i blokčejnu izazvala je dalju akciju centralnih banaka, od kojih neke razmatraju razvoj digitalnih valuta, na tragu digitalnog juana u Kini", naveli su autori izveštaja i upozorili da regulatorna tela na takve trendove odgovaraju pojačanim nadzorom.

U drugoj polovini 2021. godine Kina je potpuno zabranila rudarenje i trgovinu kriptovalutama, dok je Indija napravila prve korake po uzoru na kineski pristup. Druge zemlje su, u međuvremenu, nastavile da snažno podržavaju razvoj tog sektora, stoji u analizi KPMG.

 
MarketingNajnovije vesti