Operacija/Ilustracija

Foto: Pixabay
Svet

Kamiondžija iz Srbije osuđen za nadrilekarstvo: Estetske tretmane obavljao u iznajmljenim stanovima u Beču

Izvor: 
Euronews Srbija/Tanjug Sre, 09/06/2021 - 18:53Srpski državljanin osuđen je za nadrilekarstvo u Beču. Svoje usluge nudio je na društvenim mrežama, a estetske tretmane obavljao je u iznajmljenim stanovima. Osuđeni nadrilekar nije imao potrebne kvalifikacije, a tokom istrage je rekao da je znanje stekao u Rusiji i da mu je bio potreban novac. Tvrdi da će obeštećenje platiti tako što će voziti kamion. 

Državljanin Srbije, osuđen za nadrilekarstvo, moraće da plati obeštećenje jer je naneo veliku bol svojim pacijentima u Beču.  

Austrijski mediji pisali su u aprilu o muškarcu (33) koji je nudio estetske tretmane za lice i obrve, kao i tretmane hijaluronom. Usluge je nudio putem fejsbuka i Instagrama. On nije imao adekvatno medicinsko znanje.  

Za taj slučaj istražitelji su saznaliu posle prijave jedne Bečlijke koja je posle tretmana doživela upalu lica i završila je u bolnici, rekla je portparolka policije Barbara Gras.  

Policija je tokom istrage otkrile detalje. Muškarac je iznajmljivao stanove na dan u elitnim krajevima Beča, i koristio ih je kao ordinacije.  

Svoje usluge naplaćivao je 400 do 500 evra, što je mnogo jeftinije nego što koštaju tretmani kod licenciranih lekara.  

Kada mu je policija ušla u trag, sačekali su veče i upali su u stan u kojem je bio zakazan tretman. Oni su otkrili državljanina Sribje koji se spremao za intervenciju. U stanu je pronađen materijal, špricevi, kao i 2.680 evra koje je navodno zaradio tog dana. 

Državno tužilaštvo je podnelo optužnicu zbog nanošenja teških povreda i lažnog predstavljanja kao lekara.  

Tanjug piše da je srpski državljanin osuđen i da će morati da plati obeštećenje svima koji su pretpreli štetu.  

Pred sudom, on je rekao da je najmanje 30 žena "ulepšao" i da nikada nije tvrdio da je lekar.

Njegov advokat je naveo da su klijentkinje želele svesno da zaobiđu obavezni psihotest za estetske zahvate.  

Tehniku i medicinske zahvate on je, kaže, naučio u Rusiji i tamo često uspešno sprovodio.  

"Bio mi je potreban novac, pa sam počeo u Beču da radim. To je bila ogromna greška", rekao je Srbin, koji je prihvatio da plati 5.700 evra obeštećenja ženi koja ga tužila, kao i 3.000 evra kazne.  

Upitan kako će tu svotu platiti u roku od tri meseca, Srbin je sudiji kazao da će ponovo raditi kao vozač kamiona, preno je Tanjug.

Austrijska policija izdala je upozorenje građanima da obrate pažnju gde obavljaju estetske tretmane, naročito kada je reč o reklamama na društvenim mrežama. Savet je da se dobro raspitaju o lekarima i da pročitaju sve komentare.

U Srbiji je nedavno uhapšen maser iz Batajnice i njegova majka, koja je po zanimanju cvećarka, zbog nadrilekarstva, što je otvorilo pitanje koliko proveravamo kome poveravamo svoje zdravlje.

 
MarketingNajnovije vesti