Grčka požar vatrogasci Foto: MUP Srbije
Svet

MUP: U Grčku stigla i helikopterska jedinica za pomoć u gašenju požara

Izvor: 
013info Pon, 09/08/2021 - 21:04


Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike  Srbije,  37 pripadnika i 14 vozila angažovanih na gašenju požara na ostrvu Evija u Republici Grčkoj pridružili su se grkim kolegama u nadljudskim naporima da savladaju vatrenu stihiju, saopšteno je iz MUP Srbije.

 

Srpski vatrogasci-spasioci, u saradnji sa Civilnom zaštitom Grčke, tokom današnjeg dana bili su angažovani na presecanju šumskog požara na severnom delu Evije, selu Avgari, u čemu je  učestvovalo 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa tri auto-cisterne i 10 terenskih vozila.

 

U toku dana, na ostrvo Evija sletela je i Helikopterska jedinca Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će se od sutra, sa četrnaest pripadnika i tri helikoptera, dva „bel 212“ i „H-145“, uključiti iz vazduha u savladavanje vatrene stihije.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Grčku je uputilo i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

 

Vatrogasci-spasioci i pripadnici Helikopterske jedinice, nakon angažovanja u gašenju požara u Srbiji i Severnoj Makedoniji, po  naređenju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića došli su na Eviju kako bi bratskom grčkom narodu pomogli da se izbori sa vatrenom stihijom.

Grčka požar vatrogasci
Foto. MUP Srbije
1_22.jpg

Grčka požar helikopteri
Foto: MUP Srbije
4_11.jpgMarketingNajnovije vesti