Hrvatska zastava Foto: pixabay
Svet

Na snazi nove mere za ulazak u Hrvatsku

Izvor: 
Beta Sre, 02/06/2021 - 16:10


U Hrvatskoj su na snazi nove mere za prelazak granice prema kojima negativan test na koronavirus sada važi 72 časa, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova ove zemlje Davor Božinović.

Za ulazak je dovoljna jedna doza vakcine Fajzer, Moderna, Sputnjik i Astrazeneka, ukoliko je od vakcinisanja prošlo više od 22 dana do najviše 42, odnosno za Astrazeneku najviše 84 dana.

Hrvatska od juče izdaje digitalne kovid potvrde, a prema rečima Božinovića do danas je izdato 40.000 EU digitalnih kovid potvrda.

"Hrvatskoj je bilo veoma bitno da budemo među prvima, da možemo da pošaljemo poruku svim građanima Evropske unije, da će im, ukoliko su im u njihovim zemljama izdate digitalne potvrde, vreme koje će provesti na graničnim prelazima biti izuzetno kratko", rekao je Božinović na graničnom prelazu Bregana između Hrvatske i Slovenije, prenela je agencija Hina.

Posle demonstracije prelaska hrvatske granice s potvrdama, Božinović je novinarima rekao da je do 11 časova 112 građana ušlo u Hrvatsku s evropskom digitalnom potvrdom.

 
MarketingNajnovije vesti