Prtljag koferi Foto: pixabay
Svet

NEMAČKI MINISTAR ZDRAVLJA: Putovanje u EU verovatno neće zavisiti od vakcinacije

Izvor: 
agencije Sub, 08/05/2021 - 22:34Nemački ministar zdravlja Jens Špan izjavio je danas da će putovanja u okviru Evropske unije verovatno biti moguća i bez potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa.

„Putovanja u EU najverovatnije neće zavisiti od potvrde o vakcinaciji. I sa testovima će po Evropi moći da se kreće“, rekao je Špan za ““Rajniše post““.

On sam, kako je dodao, svoj odmor će provesti u Nemačkoj.

„U ovoj, nadajmo se poslednjoj fazi pandemije, ne bih planirao daleka putovanja. Kratko rečeno, Severno more umesto Tihog okeana“, rekao je Špan.

On je optimističan što se tiče mogućih otvaranja u Nemačkoj usled pada broja zaraženih ali je pozvao na oprez.

„Ko prebrzo ukida mere zatvaranja stavlja na kocku dosadašnji uspeh. Zato bi se trebalo prvo fokusirati na otvaranje terasa ugostiteljskih objekata ili manifestacije na otvorenom. Naravno uz pridržavanje mera nošenja maski i održavanja distance“, rekao je Špan.

U Nemačkoj su ugostiteljski objekti zatvoreni od 1. novembra prošle godine a neke savezne pokrajine su najavile postepena otvaranja u drugoj polovini maja.

U nedelju na snagu stupa odredba kojom se vakcinisani i oni koji su preboleli koronavirus oslobađaju mnogih mera poput zabrane noćnog kretanja ili obaveze karantina nakon povratka iz inostranstva.

 
MarketingNajnovije vesti