• Nova pravila za letovanje u Grčkoj

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grčka je propisala zdravstvene protokole koji se primenjuju u svim njihovim hotelima nakon pandemije kovida 19, ali vam se neće dopasti

    Sezonski hoteli i odmarališta u Grčkoj otvaraju se 15. juna, a Nacionalna organizacija za javno zdravlje u Grčkoj (EODY – Hellenic National Public Health Organization) dala je specifikacije za ponovno otvaranje svih vrsta turističkih objekata. Novih pravila ima mnogo, ali ono po čemu će se boravak na omiljenoj destinaciji Srba razlikovati je ponajviše to što će gosti biti nadgledani i što će sami morati da menjaju posteljinu, a biće zabranjena i poseta hotelima za sve one koji nisu gosti. Izbacivanje menija znači i da ćete konobaru morati da verujete na reč kada je u pitanju cena obroka, pića ili druge usluge, objavio je B92.

    Prema informacijama koje je B92 dobio od grčke ambasade u Beogradu, svaki hotel moraće da vodi ažurnu evidenciju članova osoblja i svih gostiju koji borave u hotelu: ime, državljanstvo, datum dolaska i odlaska, kontakt-podatke (adresa, telefon, e-mail), kako bi mogli da s njima stupe u kontakt ako se dogodi obolevanje od koronavirusa. U knjigu dnevnih aktivnosti treba beležiti sve što se bude događalo.

    U uputstvu EODY, između ostalog, stoje smernice za ponašanje u sobama i na javnim površinama:
     

    • Goste sa simptomima treba nadgledati (diskretno). Osoblje mora da bude u stanju da prepozna simptome i da ih direktno prijavi zdravstvenom koordinatoru.
    • Treba izbegavati često čišćenje prostorija za vreme boravka gostiju (kako bi osoblje smanjilo kontakt s mogućim slučajevima zaraze i sprečilo se dalje prenošenje).
    • Svakodnevno menjanje posteljine, jastučića i peškira treba izbegavati i sprovoditi samo na zahtev gostiju.
    • Preporučuje se uklanjanje nematerijalnih predmeta (jastuci, posteljina) iz svih prostorija.
    • Preporučuje se uklanjanje zajedničkih višenamenskih stavki poput menija, časopisa itd.
    • Kontrole televizora i klima-uređaja moraju da imaju poklopce za jednokratnu upotrebu.
    • Treba izbegavati redove čekanja na recepciji tokom prijave/odjave.
    • Gostima koji nisu u hotelu zabranjen je ulazak.

    Sve osoblje dužno je da se pridržava neophodnih higijenskih mera (učestalo pranje ruku), da se drži na odgovarajućoj udaljenosti (najmanje jedan metar od gostiju) i izbegavaju rukovanje.

     

     

     

    Sve će da nadgleda koordinator

    Svaki hotel u Grčkoj dužan je da sastavi i poštuje protokol u skladu sa uputstvima Ministarstva turizma. Svi turistički smeštajni objekti, bez obzira na veličinu, dužni su da naprave operativni plan kako bi mogli da upravljaju sumnjivim slučajevima koronavirusa, u skladu sa trenutnim uputstvima EODY. I svaka ustanova mora da imenuje koordinatora koji će da nadgleda da li se pravilno upravlja sumnjivim slučajevima.
     

    Osim operativnog, svaka administracija / menadžment hotela sa kapacitetom većim od 50 soba dužni su da razviju akcioni plan i pojedinačne protokole za svaki deo objekta. Tačnije, cilj akcionog plana je da hotel preduzme mere kako bi sprečio zarazu i efikasno upravljao sumnjivim slučajevima kovida i kako bi ograničio širenje virusa na osoblje i goste.

    Prema svakom akcionom planu:

    • Uprava hotela mora da odredi zdravstvenog koordinatora koji će da nadgleda poštovanje protokola i pojedinačne osobe koje će nadgledati svaki hotelski deo.
    • Hotelsko osoblje mora biti obučeno da sledi i izvršava akcione planove
    • Od svih hotela će se tražiti dežurni lekar koji će postupati po nalozima Nacionalne organizacije za javno zdravlje u Grčkoj za ispitivanje sumnjivih slučajeva zaraženih kovidom 19. Istovremeno, putem telemedicine lekari će moći da prate sumnjive slučajeve.

    Grčka je propisala zdravstvene protokole koji se primenjuju u svim njihovim hotelima nakon pandemije kovida 19, ali vam se neće dopasti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Francuzi staju na put brzoj modi

    Donji dom francuskog parlamenta odobrio je nacrt zakona kojim se traže kazne za superbrze modne proizvode, sa ciljem da se ublaži njihov uticaj na životnu […]