• Od danas u Austriji kazne za prebrzu vožnju i do 5.000 evra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Austriji je danas stupila na snagu izmena Zakona o saobraćaju koja predviđa veće kazne za prekoračenje ograničenja brzine.

    Za prekoračenje ograničenja brzine u naseljenom mestu i na otvorenom putu preti kazna do 5.000 evra, a i vozač mora da računa da će duže ostati bez dozvole.

    Do sada je za prvo prekoračenje brzine za između 41 i 60 kilometara na čas u naseljenom mestu pretila kazna oduzimanja dozvole na dve nedelje, a od sada ona je na mesec dana.

    Ako se prekoračenje ponovi, u toku četiri godine, onda preti oduzimanje dozvole na tri meseca, a sa svakim daljim kršenjem se oduzimanje dozvole povećava za tri do šest meseci.

    Naime, poeni koji se upisuju u registar za prekršaje brišu se tek nakon četiri godine, a ne posle tri kao do sada.

    Dodatno se povećava i novčana kazna, u slučaju ponavljanja kršenja ograničenja brzine, za više od 50 odsto, na primer maksimalna kazna sa 2.180 na 5.000 evra.

    Inače Zakon donosi i povećanje kazne za „obično“ prekoračenje brzine.

    Ko prekorači brzinu za više od 30 kilometara mora od sada da plati 150 umesto 70 evra.

    Ko u naseljenom mestu prekorači brzinu za više od 40 ili na otvorenom za više od 50 kilometara na sat mora platiti najmanje 300 umesto dosadašnjih 150 evra.

     

    U Austriji je danas stupila na snagu izmena Zakona o saobraćaju koja predviđa veće kazne za prekoračenje ograničenja brzine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Društvene mreže koriste i deca mlađa od 13 godina

    Popularnost društvenih mreža raste neprekidno, a zvanična evropska statistika je potvrdila da 59 odsto stanovništva EU koristi mreže poput „Fejsbuka”, „Iksa”, „Instagrama”, […]