Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije
Svet

Pripadnici MUP-a Srbije već pet dana gase požare u Grčkoj

Izvor: 
013info Pet, 13/08/2021 - 09:51


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice nastavljaju svoje angažovanje na lokalizaciji i likvidaciji požara u Grčkoj, saopštio je MUP.

Juče i tokom noći 35 vatrogasaca-spasilaca nastavili su rad na lokalizaciji požara u selu Avgarija u severnoj Eviji, gde je, kako se navodi u saopštenju, stanje stabilno, a tokom noći vatrogasci- spasioci su dežurali na opožarenoj površini i držali liniju požara pod kontrolom.

Tokom jučerašnjeg dana pripadnici Helikopterske jedinice su gasili požar u rejonu Mesapia koji su u 15 naleta izbacili 20 tona vode, a potom intervenisali i na Peloponezu gde je izbačeno 26 tona vode u 23 naleta, ističe MUP.

Već peti dan vatrogasci-spasioci iz Niša, Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Zrenjanina, Kikinde, Jagodine, Kruševca i Kraljeva, zajedno sa pripadnicima Helikopterske jedinice MUP-a danoćno gase požare na severnoj Eviji.

Na licu mesta je i medicinski tim Sektora za ljudske resurse koji takođe danonoćno vodi računa o zdravlju naših vatrogasaca.

 
MarketingNajnovije vesti