Vladimir Putin Foto: Russian Presidential Executive Office
Svet

Putin: Ako Kijev dobije rakete dugog dometa, gađaćemo ciljeve koje još nismo

Izvor: 
N1 Ned, 05/06/2022 - 13:02Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je u intervjuu za Rusija 1 televiziju da će Moskva u slučaju američkih isporuka raketa dugog dometa Ukrajini, odgovoriti napadima na nove objekte.
 

Odnosno, na one koje još nije gađala.

 
On je ocenio da su zahtevi Kijeva najverovatnije povezani sa željom da se nadoknadi gubitak vojne opreme. Prema njegovim rečima, radi se o raketama dometa 45-70 kilometara, sličnim sovjetskim i ruskim Grad raketama, kao i Tornadu i Uraganu, prenose RIA Novosti.
 
"Pretpostavljamo da je ova isporuka iz SAD i još nekih drugih zemalja povezana sa nadoknađivanjem gubitaka njihove vojne opreme, tu nema ničeg novog i to ništa suštinski ne menja", kazao je Putin.
 
Dodao je da je na početku "specijalne vojne operacije" u ukrajinskoj vojsci bilo 515 raketnih sistema, od kojih je 380 uništeno. Deo Kijeva je uspeo da se oporavi i obnovi zalihe, te sad ukrajinska vojska ima 360 jedinica takve opreme.
 
Na konstataciju novinara da bi Vašington mogao da isporuči rakete dugog dometa Kijevu, Putin je kazao da "ako budu i biće isporučeni - iz toga ćemo izvući odgovarajuće zaključke i primeniti svoja sredstva da porazimo (Ukrajinu), kojih imamo dovoljno da udarimo na one ciljeve na koje do sada nismo".
 
Prema njegovom mišljenju, cela trka oko isporuke naoružanja Ukrajini ima samo jedan cilj – da se oružani sukob produži što je duže moguće.
 
Američke vlasti su najavile ove sedmice novi paket pomoći Ukrajini, koji uključuje raketne sisteme HIMARS, ali pod uslovom da ga ne koriste za udare na rusku teritoriju.
 
 MarketingNajnovije vesti