Donald Tramp Foto: Gage Skidmore
Svet

Radnik koji ne dođe na Trampov govor ostaje bez dnevnice

Izvor: 
N1 Ned, 18/08/2019 - 12:56Zaposlenima u Šelovoj rafineriji u Pensilvaniji, u kojoj je predsednik SAD Donald Tramp održao govor u utorak, rečeno je da ako ne žele da prisustvuju predsednikovoj poseti mogu da biraju plaćeno odsustvo, ali bez nadoknade za prekovremene sate ili da za taj dan ne prime platu.

Radnici koji su se odlučili da prisustvuju govoru dobili su instrukcije kako da se ponašaju, što je značilo da ne protestuju protiv predsednika. Uputstva radnicima su prosleđena u dopisu u koji je CNN imao uvid.
 
"Vaše prisustvo nije obavezno. To će se smatrati opravdanim odsustvom. Međutim, onima koji NE prisustvuju neće biti isplaćen prekovremeni rad u petak", navodi se u poruci zaposlenima.
 
Portparol Šela Kurtis Smit, potvrdio je da je radnicima rečeno da neće dobiti deo prekovremene zarade.
 
Pitsburg post-gazeta, lokalni list koji je prvi objavio o dopisu radnicima rafinerije, piše da je zaposlenima prosleđena informacija na osnovu dopisa koji je Šel poslao članovima sindikata.
 
"Jasno je da ukoliko neko izabere da ne prisustvuje poseti predsednika ima mogućnost da uzme plaćeno odsustvo za taj dan. A kao i svake radne nedelje, oni koji su koristili plaćeno odsustvo nemaju pravo da prime maksimalnu prekovremenu zaradu", kazao je za CNN portparol Šela.
 
Trampova poseta rafineriji bila je zvanični događaj u organizaciji Bele kuće. On je radnicima rekao da treba da ustanu protiv svojih sindikalnih vođa ukoliko oni odbiju da podrže drugu nominaciju aktuelnog predsednika države.
 
"Razgovaraću sa nekim vašim sindikalnim vođama i rećiću im 'Nadam se da ćete podržati Trampa'. Okej? A ako me ne podrže, glasajte protiv njih i izbacite ih iz fotelja zato što ne rade svoj posao", poručio je Tramp radnicima.
 
 MarketingNajnovije vesti