Svet

Rolan Garos odložen za septembar

Izvor: 
021 Uto, 17/03/2020 - 18:24

Organizatori Rolan Garosa objavili su da drugi Gren slem sezone neće biti održan kao što je planirano krajem maja i početkom juna zbog pandemije virusa korona.
 
Takmičenje u Parizu pomereno je za period od 20. septembra do 4. oktobra, ali je i to podložno promenama.
 
"Ceo svet je pogođen zdravstvenom krizom povezanom sa korona virusom. Da bi se obezbedilo zdravlje i bezbednost svih koji su uključeni organizaciju turnira, Teniska federacija Francuske je donela odluku da ovogodišnje izdanje Rolan Garosa bude održano od 20. septembra do 4. oktobra", stoji u saopštenju, "Iako niko ne može da predvidi kakva će situacija biti 18. maja, sadašnje mere su učinile da je nemoguće za nas da nastavimo sa našim pripremama i kao posledica toga nismo u mogućnosti da održimo turnir u originalnom terminu".
 
Takođe je naglašeno da organizatori zbog istorije turnira ne odustaju od njegovog održavanja ove sezone i da je zato i doneta odluka o pomeranju.
 
"Doneli smo tešku, ali hrabru odluku u ovoj situaciji bez presedana, koja je znatno evoluirala od prošlog vikenda. Reagujemo odgovorno i moramo da radimo zajedno u borbi da bismo se postarali da svi budu zdravi i bezbedni", rekao je Bernar Žudičeli, prvi čovek francuskog tenisa.
 
U saopštenju se navodi i da svi koji su kupili karte mogu ili da traže povraćaj novca ili da ih zamene za novi termin.
 MarketingNajnovije vesti