• Ruskinja tuži Mekdonalds – bilbord je namamio da prekrši post, traži 13,5 dolara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ksenija Ovčinikova tvrdi da je prekršila preduskršnji post zato što ju je bilbord „Mekdonaldsa“ namamio da kupi čizburger i zbog toga će sudu tužiti američki lanac restorana brze hrane.

    Kako je podnosilac žalbe saopštio sudu u ruskom gradu Omsku, ona je postila tokom sedmonedeljnog preduskršnjeg posta, objavio je RTS.

    U aprilu 2019. na sredini posta, Ksenija Ovčinikova je šetala Ulicom Karla Marksa gde je naišla na bilbord sa reklamom „Mekdonaldsa“ za čizburger i „čiken meknagetse“.

    Ona tvrdi da je reklama narušila njena religiozna osećanja i namamila je da kupi čizburger, čime je prekršila post, prvi put u poslednjih šesnaest godina.

    „U tom trenutku, postila sam oko mesec dana. Kada sam videla bilbord, nisam mogla da odolim i otišla sam da kupim čizburger“, navodi Ovčinikova u tužbi.

    Ruskinja zahteva moralnu kompenzaciju od 1.000 rubalja (13,5 dolara) od popularnog lanca restorana.

    S druge strane, iz Ruske pravoslavne crkve kažu da Ovčinikova treba da traži oproštaj od Boga, a ne kompenzaciju od „Mekdonaldsa“.

    „Savetujemo joj da ode da se ispovedi, a ne na sud“, poručuju iz crkve.

     

    Ksenija Ovčinikova tvrdi da je prekršila preduskršnji post zato što ju je bilbord „Mekdonaldsa“ namamio da kupi čizburger i zbog toga će sudu tužiti američki lanac restorana brze hrane

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]