Pljačka zlatare u Splitu printscreen
Svet

Snimak pljačke zlatare u Splitu: U dva minuta ukrali nakit vredan milion

Izvor: 
24sata.hr Uto, 05/11/2019 - 00:22

Pljačku u Splitu snimile su nadzorne kamere, ali i da su pljačkaši neprepoznatljivi jer su dobro maskirani. Nakon filmske pljačke trojac je otrčao...

U samom centru Splita provalnici su u noći s nedelje na ponedeljak opljačkali zlataru, izvestila je policija.

"Imamo službu koja čuva objekt. U trenutku provale oglasio se alarm. Obezbeđenje je stiglo za par minuta, ali pljačkaši su bili brži, pokupili su nakit i pobegli. Digli su 'rolo' vrata kao da su njihova, razbili neprobojno staklo, neverovatno mi je da su to uspeli", kazao je Ivan Đonlić za 24sata.

Đonlić, vlasnik zlatare. Dodaje da se vidi da su sve dobro isplanirali, da su bili brzi i organizovani. "Tačno su znali šta će uzeti, šte ne treba ni otvarati niti uzeti, gde šta stoji. Šteta je milionska", kazao je Đonić.

Vlasnik kaže kako su celu pljačku snimile nadzorne kamere, ali i da su pljačkaši neprepoznatljivi jer su dobro maskirani. Nakon filmske pljačke trojac je otrčao, a vlasnik pretpostavlja da su imali organizovanu "evakuaciju" iz centra grada.

Pljačkaši su bili odeveni u bele kombinezone, na rukama su imali rukavice, za vezu im je služio 'voki toki' i slušalice u ušima, a zlato su trpali u torbe.
MarketingNajnovije vesti