• Veliko iznenađenje u Kataru: Saudijska Arabija u sjajnom meču pobedila Argentinu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Reprezentacija Saudijske Arabije iznenadila je favorita Argentinu, pobedivši je rezultatom 2:1, u utakmici grupe C na Svetskom prvenstvu u Kataru.

    Malo ko je očekivao ovakav ishod meča, ali je borbena Saudijska Arabija uspela da sruši Argentince predvođene jednim od najboljih fudbalera svih vremena – Mesijem.

    Argentina je krenula sigurno, već u osmom minutu su Saudijci platili ceh grube igre i sviran je penal. Mesi je rutinski plasirao loptu u mrežu.

    Nastavila je Argentina da bude dominantnija, postigli su još tri gola u prvom poluvremenu, ali sva tri puta su se Gaučosi našli u ofsajdu. Riskantna saudijska taktika u prvom poluvremenu da hvataju rivala u ofsajdu urodila je plodom, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0 za Argentninu.

    U drugom poluvremenu sve je bilo drugačije. Saudijci su igrali sa više želje, bili su i taktički uigraniji u odnosu na velika fudbalska imena u reprezentaciji Argentine. 

    Šalek El Šehri doneo je izjednačenje Saudijskoj Arabiji, a samo nekoliko minuta kasnije pripremljen je „hladan tuš“ za Argentince na stadionu Lusail. 

    Kapiten saudijske reprezentacije Al Dasavri odlično je šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio mrežu Martineza za preokret i vođstvo autsajdera.

    U drugom poluvremenu, odnosno u drugih sat vremena meča, jer je sudijska nadoknada trajala gotovo 15 minuta, odlična je bila odbrana Saudijske Arabije, a navijačima Argentine će u sećanju zasigurno ostati golman Al Ovais, koji prikazao sjajnu partiju. 

    U finišu meča viđena je i nemila scena, kada je golman Saudijske Arabije praktično nokautirao svog saigrača Jasera El Šahranija, udarivši ga u punom naletu kolenom u glavu.

    Medicinari su izneli beka sa terena, a bezidejna Argentina, koju je čitavu igru izgradila oko Mesija, pokušavala je i u dugoj sudijsko nadoknadi da probije odbranu Saudijaca, ali bezuspešno.

    Meč kakav je viđen danas je svakako najbolji od početka šampionata, ali je i pokazatelj zbog čega su ovakva takmičenja po pravilu uzbudljiva.

    Saudijska Arabija je sada prva u grupi C, u kojoj osim Argentine igraju još Meksiko i Poljska.

    Reprezentacija Saudijske Arabije iznenadila je favorita Argentinu, pobedivši je rezultatom 2:1, u utakmici grupe C na Svetskom prvenstvu u Kataru.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]