Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj printscreen (FB/Vecernji list)
Svet

VIDEO: Najmanje 10 mrtvih u udesu autobusa kosovskih tablica kod Slavonskog Broda

Izvor: 
013info Ned, 25/07/2021 - 10:03


Deset osoba je poginulo, a više desetina povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila kada je autobus kosovskih oznaka sleteo jutros sa kolovoza na autoputu kod Slavonskog Broda.
 
Policija je oko 6:20 časova dobila dojavu da se na autoputu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnoj kolovoznoj traci dogodila saobraćajna nesreća.
 
"Situacija je vrlo teška i još uvek je velik broj životno ugroženih putnika u makedonskom autobusu", rekao je Damir Brezić, portparol brodsko-posavske policije.
 
Takođe, policija je ustanovila da se ne radi o makedonskom, nego o kosovskom autobusu. Autobus je putovao na redovnoj liniji Frankfurt - Priština.
 
"Tokom obavljanja uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka, te da je u nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetina prevezeno u bolnicu u Slavonskom Brodu", objavila je policija u 9 sati. Prema za sada dostupnim informacijama, u bolnici je više od 30 osoba.
 
Prve informacije govorile su da se radi o autobusu makedonskih oznaka.
 
U toku je uviđaj.
 
 MarketingNajnovije vesti