Igor Mirovic
Vojvodina

AP Vojvodina: Dodeljeni ugovori za kupovinu kuća čije će vlasnice biti žene

Izvor: 
Glas Opovo Pon, 05/12/2022 - 17:49Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za dodelu bespovratnih sredstava porodicama sa teritorije Vojvodine za kupovinu nekretnine, a cilj je unapređenje položaja žena, jer će nekretnine biti uknjižene na njih.

Predsednik Pokrajinske vlade kaže da je ovo najjača demografska mera do sada namenjena ženama. Porodice dobijaju do milion i 200.000 dinara. Cilj je da se obezbedi nova nekretnina ili proširi prostor. Pravo da konkurišu imali su bračni, vanbračni parovi i samohrane majke, a Pokrajinska vlada izdvojila je 40.800.000 dinara iz budžeta za ovu meru.

Nekretnine će biti uknjižene na žene. Ovo je prvi ovakav konkurs u Srbiji. Do sada se u katastar upisivala nekretnina pola na muža, a pola na ženu. Ovaj konkurs uvršten je u plan i za sledeću godinu. Stiglo je 110 prijava i kako bismo sve ispoštovali, ponavljamo podsticaj i sledeće godine. Za nas je pitanje demografije i unapređenje položaja žena najvažnije, poručuje Mirović.

On kaže da će biti izdvojeno 400 miliona dinara za dogradnju objekata koje koriste porodice sa troje i četvoro dece. “Mladim parovima pomažemo koliko možemo. To je najvažnije društveno pitanje. Verujem da ćemo tako zaustaviti negativne demografske trendove i ojačati naše društvo”, poručuje pokrajinski premijer.

 Mirović najavljuje da će naredne godine nezaposlenim majkama sa troje ili četvoro dece povećati iznos mesečne pomoći na 22.500 dinara. Njih je u Vojvodini 1.400.
MarketingNajnovije vesti