novac
Vojvodina

APV: Republici Srpskoj 12 miliona dinara za saniranje posledica zemljotresa

Izvor: 
013info Pet, 29/01/2021 - 14:14


Pokrajinska vlada pružiće pomoć ugroženim porodicama sa teritorije opštine Kostajnica u Republici Srpskoj čiji su stambeni i prateći objekti uništeni ili oštećeni nakon zemljotresa u Hrvatskoj.

Sredstva u iznosu od 12 miliona dinara namenjena su za kupovinu građevinskog materijala porodicama koje su pretpele štetu, a pomoć će biti realizovana preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu., navodi se u saopštenju.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je Pokrajinska vlada snažno posvećena saradnji sa Republikom Srpskom i povezivanju naših ljudi, istakavši da će Republika Srbija i u budućnosti biti podrška i oslonac Srpskoj. 

„Vojvodina i Srbija uvek su uz svoj narod u Republici Srpskoj i ovaj gest je naša obaveza i potvrda naših bratskih odnosa“, kazao je predsednik  Mirović.

Prethodno je Pokrajinska vlada obezbedila i 18 miliona dinara za sanaciju oštećenih hramova Srpske pravoslavne crkve, nabavku montažnih kuća za porodice sa teritorije Banije i građevinskog materijala za postradale u zemljotresu u Hrvatskoj.
MarketingNajnovije vesti