Doktor korona Foto: pixabay
Vojvodina

Formiran štab za vanredne situacije u Vojvodini

Izvor: 
Danas Sre, 02/12/2020 - 12:49

U Vojvodini i dalje raste broj inficiranih osoba korona virusom. Tokom prethodnog dana registrovana su rekordna 1.842 nova slučaja.

Najviše novoobolelih je u Novom Sadu – 465, a situacija je kritična i u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

I dalje se ne saopštava koliko je ljudi preminulo od kovida 19.

U pokrajini je registrovano 28.559 aktivnih slučajeva kovida 19. Najveći broj je u  Novom Sadu -9.203, potom sledi Pančevo sa više od 2.800, Zrenjanin sa više od 1.700 i Kikinda i Subotica sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

U kovid centru Doma zdravlja na novosadskom Novom naselju pregledano je  45.000 pacijenata, a hiljadu u preethodna 24 sata, iako je 130 zaposlenih na bolovanju, saopštila je ta ustanova.

Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj situaciji, a na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.

Pokrajinska vlada donela je Odluku o obrazovanju Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, na čijem čelu je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Kako je saopšteno, štab se obrazuje za praćenje aktivnosti, koordinaciju i rukovođenje u vanrednim situacijama za teritoriju AP Vojvodine.
MarketingNajnovije vesti