Igor Mirovic
Vojvodina

Mirović: I dalje porast obolelih u Vojvodini, u pančevačkoj bolnici 102 pacijenta

Izvor: 
Dnevnik.rs Čet, 16/07/2020 - 11:45


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je danas na konferenciji za novinare da je ocena epidemiologa da je stanje u Vojvodini nepovoljno i da imamo i dalje dnevni porast zaraženih i obelelih. 

„Juče, do 15 časova, imali smo najveći broj obolelih u jednom danu u Vojvodini, ukupno 162 od toga 79 u Novom Sadu što i dalje pokazuje da je ovaj grad najugorženiji. Verovatno ćemo u Novom Sadu morati da preduzmemo dodatne mere, ali o tome će odlučiti lokalni štab“, rekao je Mirović.

Kako je naveo u Kliničkom centru Vojvodine se od koronavirusa leče 254 pacijenta koji su smešteni u korona-centru, a u prethodnom danu su dva pacijenta preminula.

Iz Novog Sada je 161 pacijent, deset iz Vrbasa, devet iz Zrenjanina. Ukupno je  1.621 aktivni slučaj u celoj Vojvodini, od čega u Novom Sadu 796, dakle najviše.

Mirović je naveo da su u Pančevačkoj opštoj bolnici 102 obolela, u bolnici u Vrbasu 29, Subotici 57, Sremskoj Mitrovici 112, Vršcu 22 , Somboru 17, Zrenjaninu 8.

„Dobra vest je da imamo dvoje obolele dece, imali smo četzvoro, dvoje se oporavilo. Jedna jako dobra vest, kada je reč o testiranju: Naime, za gotovo sve zavode za javno zdravlje u Vojvodini smo uspali da nabavimo PCR mašine i one su već u funciji. Imamo testiranje u više gradova u Vojvodini, ukupno osam laboratorija. Dakle, u Vojvodini se ne čeka duže od 24 časa za rezultate testiranja. Država je obezbedila dovoljno testova, Vlada Republike Srbije nam maksimalno pomaže“, naveo je Mirović.

On je istakao da nema nikakvih teorija zavere kada je reč o broju preminulih od koronavirusa. Kako je naveo, u Vojvodini su od početka epidemije preminule 63 osobe.
MarketingNajnovije vesti