Vakcina Foto: pixnio
Vojvodina

Mirović: Vakcinisano 25 odsto građana Pokrajine, poslednja dva dana podaci ohrabruju

Izvor: 
FoNet Pet, 09/04/2021 - 09:04Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je za RTS da je u toj pokrajini dve doze vakcine protiv kovida dobilo 253.000 građana, a još 106.000 jednu dozu, što znači da je gotovo svaki četvrti stanovnik vakcinisan i pozvao sve koji tek razmišljaju o vakcinaciji da ne nasedaju na dezinformacije neodgovornih ljudi i da zaštitite svoje porodice.

Mirović je dodao da epidemiološka situacija u pokrajini i dalje nije dobra, iako poslednja dva dana ohrabruju podaci, odnosno da je prema preseku u četvrtak u celoj Vojvodini bilo nešto manje od 1.000 novozaraženih, a u Novom Sadu nešto manje od 200.

"I dalje moramo biti veoma oprezni, i ne može se olako doneti odluka o vraćanju u normalu, to će se verovatno raditi postepeno, i očekujemo odluke Kriznog štaba koji zaseda danas", rekao je Mirović.

Istakao je da su građani Pokrajine primili ukupno 600.000 doza vakcine, što znači da je vakcinisano oko 25 odsto građana, ali i da je cilj da se dođe do 50-60 odsto vakcinisanih. 
MarketingNajnovije vesti