• Nastavlja se rasprodaja imovine vojvođanskih preduzeća

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Posle više od mesec i po opet su počele prodaje preduzeća u stečaju. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala je prodaju imovine tridesetak preduzeća, pa 30 dana od objavljivanja oglasa o prodaji slede nadmetanja za imovinu koja se prodaje znatno ispod vrednosti, javnim nadmetanjem ili neposrednom pogodbom.
     
    Kako navodi Dnevnik, među oglašenim preduzećima tokom juna i početkom jula nema zvučnih imena, ali, opet, nađe se poneko poznato široj javnosti. 
     
    Ubedljivo najskuplja imovina preduzeća u stečaju je novosadskog „Unihemkoma“ za proizvodnju, promet i usluge na Bulevaru vojvode Stepe 44. Imovinu, koju čini više pogona na Futoškom putu u Novom Sadu, zatim u Beogradu, Kuli… Agencija za licenciranje stečajnih upravnika prodaje krajem juna po početnoj ceni od 113 miliona dinara
     
    Svojevremeno je u Stepanovićevu poslovalo preduzeće „Mediteks“, čija je delatnost bila proizvodnja sanitetskog materijala. Firma odavno ne radi, ali je ostalo imovine koja se vodi na ime „Mediteksa“. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika prodaje po početnoj ceni od malo više od 3,6 miliona dinara dve zgrade, zemljište od 1.636 kvadratnih metara i pomoćnu zgradu, ali ne u Stepanovićevu, već u Bradarcu, u opštini Aleksinac.
     
    Od nekada poznate fabrike nameštaja „Kramer“ iz Kule ostalo je još nepokretne imovine pa će se ovoga puta prodavati više zgrada i pomoćnih objekata, veličine od stotinu do više od pet stotina kvadratnih metara, po početnoj ceni od blizu sedam miliona dinara. Imetak „Kramera“ nalazi se u Kuli. 
     
    Od nepokretnosti Industrije piva i sokova AD „Vršačka pivara“ u stečaju prodavaće se magacin površine 196 kvadrata izgrađen u Nišu bez građevinske dozvole po početnoj ceni od 588 miliona dinara.
     
    Na prodaji će biti i imovina „Fidelinke“ u Subotici, ali firme „Fidelinka–nekrentine“, čija je delatnost bila kupovina i prodaja vlastitih nepokretnosti. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala je ovoga puta prodaju porodične stambene zgrade površine 111 kvadranih metara, pomoćne zgrade od 70 kvadrata i zemljišta uz te nekretnine od 307 kvadrata. Procenjena vrednost tog kapitala je 7.750 evra po srednjem kursu NBS-a.
     
    Za malo više od 3,1 miliona dinara prodavaće se kuća za porodično stanovanje veličine 96 kvadrata i garaža od 19 kvadrata, koje pripadaju preduzeću „Palić Subotica“ DOO, čija je delatnost bila poljoprivredna proizvodnja.
     
    Vrednu imovinu ima i beogradsko preduzeće „Radnik“, čiji je poslovni prostor od blizu 4.000 kvadrata na Pančevačkom putu biti ponuđen kupcima neposrednom pogodbom po procenjenoj vrednosti  od blizu 11 miliona dinara.
     
    U Gajdobri, u opštini Bačka Palanka, stečajni upravnik prodavaće po prvi put pokretnu imovinu preduzeća DOO „Univerzal“ za komunalnu delatnost, promet i ugostiteljstvo. Zainteresovani mogu kupiti alat po početnoj ceni od 177.000 dinara, kancelarijski nameštaj od 273.000 dinara i opremu iz Mlečnog restorana.

    Posle više od mesec i po opet su počele prodaje preduzeća u stečaju. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala je prodaju imovine tridesetak preduzeća, pa 30 dana od objavljivanja oglasa o prodaji slede nadmetanja za imovinu koja se prodaje znatno ispod vrednosti, javnim nadmetanjem ili neposrednom pogodbom.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vojvodina

    Marcišor – glasnik proleća

    Simbol praznika je mali predmet zakačen za crveno-beli šnur, nosi se ceo mart mesec, i taj običaj, za koji nauka tvrdi da je star oko 8.000 godina, živa je tradicija Rumuna u južnom Banatu, a od […]