kovid 19 Foto: pixabay
Vojvodina

Novi Sad najugroženiji od svih gradova u Vojvodini, u Pančevu specifična situacija

Izvor: 
RTV Pon, 27/07/2020 - 10:16Trenutna situacija u Novom Sadu ukazuje da je Novi Sad najugroženiji od svih gradova u Vojvodini, izjavila je za RTV pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić. 

"Još uvek ima veliki broj obolelih, mada taj broj pokazuje neki plato jer su ljudi već shvatili da je potrebno pridržavati se svih mera prevencije", izjavila je dr Bojanić.

Ovog momenta imamo 310 pacijenata koji se leče u Kliničkom centru Vojvodine i 37 u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu, od toga je 193 građana Novog Sada iz prigradskih naselja.

"Ono što svakako pomaže je pridržavanje mera prevencije, ali i mere koje je Grad Novi Sad preduzeo, poput zatvaranja teretana, bazena, stopiranja slavlja i žurki po lokalima", istakla je ona.

Dr Bojanić je napomenula da Pančevo ima specifičnu situaciju zbog blizine Beograda, gde je veliki broj novozaraženih, što se preliva prema Pančevu. U ostalim gradovima Vojvodine situacija je pod kontrolom, stabilizuje se odnos između primljenih pacijenata, novozaraženih i otpuštenih.

Dr Bojanić je istakla da Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo ima pokrajinsku sanitarnu inspekciju i da je pre dva dana izvršen vanredni nadzor primene protivepidemijskih mera u Novom Sadu,

"Kontrolisali su 40 objekata, kafića, prodavnica i tržnih centara, i posle završenog posla biće podneto 15 prekršajnih prijava protiv pravnih subjekata, uglavnom zbog nenošenja maski i nepoštovanja socijalne distance", zaključila je ona u izjavi za RTV.
MarketingNajnovije vesti