Foto: APV
Vojvodina

Pokrajinska vlada izdvojila 60 miliona dinara za suzbijanje komaraca

Izvor: 
013info Sre, 13/09/2023 - 12:33Pokrajinska vlada je izdvojila gotovo 60 miliona dinara za suzbijanje komaraca u lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u kojima su registrovani slučajevi obolelih od groznice Zapadnog Nila, s ciljem sprečavanja daljeg širenja te zarazne bolesti.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine,  u okviru rutinskog nadzora, zaključno sa 11.9.2023. godine, među stanovništvom AP Vojvodine registrovana su 44 potvrđena slučaja obolevanja od groznice Zapadnog Nila. Pacijenti su sa prebivalištem na teritoriji svih okruga i to Južnobačkog okruga (20), Zapadnobačkog okruga (7) Sremskog okruga (7), Južnobanatskog okruga (4), Srednjebanatskog okruga (3), Severnobačkog okruga (2) i Severnobanatskog okruga (1).

Pokrajinska vlada će sa 42,6 miliona dinara finansirati izgradnju pešačko-biciklističke staze od naseljenog mesta Bačko Gradište do Bisernog ostrva. Projektom je predviđena izgradnja staze ukupne širine tri i po metra i dužine oko 1.360 metara.

Na današnjoj sednici Pokrajinska vlada dala je saglasnost Gerontološkom centru „Bečej” za radove na rekonstrukciji sanitarnih blokova. Radovi u vrednosti od 5,1 milion dinara biće finansirani iz pokrajinskog budžeta. 
MarketingNajnovije vesti