Skupština Vojvodine - zasedanje

Foto: Skupština Vojvodine
Vojvodina

Skupština Vojvodine usvojila rebalans pokrajinskog budžeta

Izvor: 
Beta Čet, 09/09/2021 - 18:04


Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su danas drugi ovogodišnji rebalans pokrajinskog budžeta, kojim je budžet uvećan za 3,7 milijardi dinara.

Rebalansom pokrajinska kasa za ovu godinu iznosi 81,35 milijardi dinara, a kao razlog za povećanje iz Pokrajinske vlade su naveli uvećane poreske prihode što je kako su ocenili, "pokazatelj zaposlenosti, visine plata i profitabilnosti privrede".

Dodatna sredstva obezbedjena rebalansom budžeta biće iskorištena za početak izgradnje novog doma za duševno obolela lica u Čurugu, izgradnju Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu i rekonstrukciju Klinike za očne bolesti u komlpeksu Kliničkog centra Vojvodine.

Rebalansom bi trebalo da bude obezbedjena i prevremena otplata duga AP Vojvodine u iznosu od 900 miliona dinara, 600 miliona dinara za vodoprivredna preduzeća u Vojvodini i 400 miliona za podsticaje malim i srednjim preduzećima.

Poslanici opozicije ocenili su da je budžet potrošački, umesto investicioni i razvojni a Djuradj Jakšić iz Srpske radikalne stranke upozorio je da Uprava za kapitalna ulaganja rebalansom nije dobila nijedan dodatni dinar.

 
MarketingNajnovije vesti