pas Foto: pixnio
Vojvodina

Uvođenje "Pet Friendly" sertifikata i u Vojvodini

Izvor: 
RTV Sre, 06/07/2022 - 14:34Putovanje sa kućnim ljubimcima jedan je od najpopularnijih i najsavremenijih trendova u svetskom turizmu. Popularnost raste i u našoj zemlji, te je neophodna definicija socijalnih i ekonomskih normi, da bi se iskoristio potencijal pet frendli turizma, poručeno je u Turističkoj organizaciji Vojvodine, povodom standardizacije pet usluga. Uvođenje pet frendli sertifikata će, naglašavaju stručnjaci, unaprediti celokupnu vojvođansku turističku ponudu.

Prvi put u Vojvodini uvode se pet frendli sertifikati za ugostiteljske objekte, kaže direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović, dodajući da će to znatno unaprediti pokrajinski turizam.

Mnogim vlasnicima kućni ljubimci su poput članova porodice, te će, na taj način, njihovo putovanje biti olakšano.

Nakon pandemije virusa korona, pet frendli turizam je sve popularniji, a sve više ugostitelja nudi i tu vrstu prijema, kaže predstavnica firme Pet travel advisor Andrea Mladin. Osim što je razvoj te grane turizma veoma važan za celokupan vojvođanski turizam, on omogućava i slobodnije kretanje svim građanima, kaže Mladin.

Radi promocije tih usluga, otvoren je i portal www.pettraveladvisor.com.

Ova godina je jedna od najuspešnijih kada je reč o turizmu u našoj zemlji, kaže pokrajinski sekretar za turizam Nenad Ivanišević, dodajući da će se standardizacijom i promocijom tih usluga, naša turistička pozicija u svetu znatno poboljšati.

Tom prilikom, uz podršku Pokrajinske Vlade, promovisan je i elaborat o standardizaciji i sertifikaciji tih pet frendli usluga u Vojvodini, kao i o svetskoj praksi kada je reč o toj grani turizma.
MarketingNajnovije vesti