Star Foto: pixabay
Vojvodina

Više od 200 zaraženih u socijalnim ustanovama u Vojvodini

Izvor: 
021.rs Čet, 20/01/2022 - 13:19


Broj zaraženih u ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini se sve više povećava i danas ih je 201, što je za trećinu više nego dan ranije.

Prema podacima Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, u sredu je kod 103 korisnika i 98 zaposlenih u ustanovama širom Vojvodine bilo potvrđeno prisustvo virusa Covid-19, dok je dan ranije taj slučaj bio kod 58 korisnika i 90 zaposlenih. 

Prema ovim podacima, u odnosu na prethodni dan, broj zaraženih povećan je posebno u grupi korisnika i to za 45, čije je skoro dupliran broj pozitivnih među korisnicima usluga socijalnih službi. 

Izveštaj Sekretarijata pokazuje i da je u Vojvodini u skoro svih 27 državnih ustanova koje se bave socijalnom zaštitom zabeležen bar jedan korisnik ili zaposleni pozitivan na virus. U 57 privatnih staračkih domova to je slučaj u šest objekata, što je za jedan manje nego dan pre. 

U Novom Sadu pozitivnih na Covid-19 ima u objektima Gerontološkog centra na Limanu i Futogu, u Prihvatilištu i Svratištu za odrasle u Futoškoj ulici, a novoregistrovani slučajevi su zabeleženi i u staračkom domu na Novom naselju.

Takođe, obolelih ima i u Dečjem selu (Centar za porodični smeštaj i usvojenje), Domu Veternik, Pokrajinskom zavodu za socijalnu zaštitu, kao i privatnom domu za stare "Vila Park" i "Konak" u Sremskoj Kamenici. 
MarketingNajnovije vesti