• Više od 200 zaraženih u socijalnim ustanovama u Vojvodini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Broj zaraženih u ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini se sve više povećava i danas ih je 201, što je za trećinu više nego dan ranije.

    Prema podacima Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, u sredu je kod 103 korisnika i 98 zaposlenih u ustanovama širom Vojvodine bilo potvrđeno prisustvo virusa Covid-19, dok je dan ranije taj slučaj bio kod 58 korisnika i 90 zaposlenih. 

    Prema ovim podacima, u odnosu na prethodni dan, broj zaraženih povećan je posebno u grupi korisnika i to za 45, čije je skoro dupliran broj pozitivnih među korisnicima usluga socijalnih službi. 

    Izveštaj Sekretarijata pokazuje i da je u Vojvodini u skoro svih 27 državnih ustanova koje se bave socijalnom zaštitom zabeležen bar jedan korisnik ili zaposleni pozitivan na virus. U 57 privatnih staračkih domova to je slučaj u šest objekata, što je za jedan manje nego dan pre. 

    U Novom Sadu pozitivnih na Covid-19 ima u objektima Gerontološkog centra na Limanu i Futogu, u Prihvatilištu i Svratištu za odrasle u Futoškoj ulici, a novoregistrovani slučajevi su zabeleženi i u staračkom domu na Novom naselju.

    Takođe, obolelih ima i u Dečjem selu (Centar za porodični smeštaj i usvojenje), Domu Veternik, Pokrajinskom zavodu za socijalnu zaštitu, kao i privatnom domu za stare „Vila Park“ i „Konak“ u Sremskoj Kamenici. 

    Broj zaraženih u ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini se sve više povećava i danas ih je 201, što je za trećinu više nego dan ranije.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vojvodina

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]

    Spaljeno 70 hektara trave na Zagajičkim brdima

    Svakog proleća stanovnici u okolini Deliblatske peščare suočavaju se sa požarima koje izaziva lokalno stanovništvo koje se bavi stočarstvom. Tako je prošle nedelje u okviru specijalnog […]

    Marcišor – glasnik proleća

    Simbol praznika je mali predmet zakačen za crveno-beli šnur, nosi se ceo mart mesec, i taj običaj, za koji nauka tvrdi da je star oko 8.000 godina, živa je tradicija Rumuna u južnom Banatu, a od […]