Foto: Pokrajinska vlada
Vojvodina

Za obnovu poljoprivredne mehanizacije Pokrajinska vlada dodelila 100 miliona dinara

Izvor: 
013info Pon, 20/09/2021 - 17:36


Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, u okviru 88. Međunarodnog sajma poljoprivrede, uručio je ugovore poljoprivrednim proizvođačima koji su ostvarili pravo na subvencije po konkursu za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u sektoru voća, povrća i ostalih useva.

Prilikom uručivanja ugovora, Božić je istakao da je po ovom konkursu Pokrajinska vlada preko resornog sekretarijata izdvojila 100 miliona dinara, saopštila je Pokrajinska vlada.

“Konkursom za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava ove godine akcenat smo stavili na priključnu poljoprivrednu mehanizaciju. Cilj je bio da je obnovimo, s obzirom da je prosečna starost priključne mehanizacije u Srbiji preko 20 godina. Potpisano je ukupno 252 ugovora, s tim što je 175 ugovora potpisano sa poljoprivrednicima mlađim od 40 godina“, istakao je Božić.

Naveo je i da će i naredne godine prioritet Sekretarijata biti upravo obnova poljoprivredne mehanizacije, jer bez njenog osavremenjavanja nema ni konkurentne poljoprivrede, pa ni povećanja produktivnosti i prinosa po hektaru.

 
MarketingNajnovije vesti