• Za stipendije najtalentovanijim sportistima u Vojvodini najviše novca do sada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Najtalentovanijim sportistima u Vojvodini, uzrasta od 14 do 20 godina, i sportskim stručnjacima danas su u Pokrajinskoj vladi uručeni ugovori o stipendiranju, za šta je obezbeđeno ukupno 24 miliona dinara.

    Ugovore je uručio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, koji je istakao da su ove godine 33 granska saveza konkurisala za stipendiranje ukupno 180 mladih sportista.

    „Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu odobrio je stipendije za 95 najtalentovanijih sportista, od kojih je šest u Razvojnom programu Olimpijskog komiteta. Sportski savezi su kandidovali i 31 trenera, od kojih će Sekretarijat  finansirati usavršavanje  24 sportska stručnjaka. Ovo je najveći broj stipendiranih mladih sportista od 2012. godine“, istakao je Basta. On je dodao da je ove godine izdvojeno i najviše novca do sada za ovaj projekat – 18 miliona dinara za stipendije mladih sportista i šest miliona dinara za usavršavanje trenera u našoj pokrajini.

    Sekretar Basta je izneo podatak da je ukupan godišnji neto iznos stipendija za sportiste u Razvojnom programu OKS preko 332.000 dinara, a za ostale stipendiste blizu 160.000 dinara.

    „Pokrajinska vlada na ovaj način pokazuje da prepoznaje vaš potencijal. Trudićemo se da u narednom periodu izdvojimo još više novca za talentovane sportiste i trenere, jer ste svojim zalaganjem zaslužili podršku. Siguran sam da ćete nastaviti da ′ostavljate srce na terenu′, postižete nove uspehe i da ćete u jednom trenutku dostojno zameniti naše vrhunske sportiste na olimpijskim igrama, evropskim i svetskim prvenstvima“, rekao je Basta, uz posebne čestitke roditeljima stipendista na istrajnosti u okviru ovog značajnog zadatka.

    Program „Sportski talenti Vojvodine“, kako je Basta podsetio, ima poseban značaj jer ima cilj da identifikuje mlade sportske talente, prati njihove rezultate, testira ih u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta i pravovremeno ulaže u njihov razvoj i napredak.

    Najtalentovanijim sportistima u Vojvodini, uzrasta od 14 do 20 godina, i sportskim stručnjacima danas su u Pokrajinskoj vladi uručeni ugovori o stipendiranju, za šta je obezbeđeno ukupno 24 miliona dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vojvodina

    Spaljeno 70 hektara trave na Zagajičkim brdima

    Svakog proleća stanovnici u okolini Deliblatske peščare suočavaju se sa požarima koje izaziva lokalno stanovništvo koje se bavi stočarstvom. Tako je prošle nedelje u okviru specijalnog […]

    Marcišor – glasnik proleća

    Simbol praznika je mali predmet zakačen za crveno-beli šnur, nosi se ceo mart mesec, i taj običaj, za koji nauka tvrdi da je star oko 8.000 godina, živa je tradicija Rumuna u južnom Banatu, a od […]