• Šta starijim smeta kod mladih

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas će stariji reći kako deca i mladi previše vremena provode pored ekrana telefona i ne druže se kvalitetno, kao što je bilo u njihovo vreme. 

    BuzzFeed je upitao nešto starije generacije što mladi danas sve propuštaju u svojim bržim internet životima. Ovo su neki od odgovora koji bi mnogima mogli izazvati nostalgiju.

    Kucanje na vrata prijateljima

    „Sećam se da kad smo bili mali, morali smo da pokucamo na vrata drugarima, a kada bi ih njihovi roditelji otvorili, stidljivo bi pitali: ‘Može li X napolje da se igra sa nama’. Često sam morao da kucam i na pet različitih vrata dok ne nađem nekog za igru. Danas deca samo pošalju poruku u grupi na WhatsAppu i znaju ko je dostupan“, otkrila je jedna osoba.

    Zabava nije bila na ekranu

    „Jednom sam išla s tetkom u frizerski salon i dok se ona šišala, umirala sam od dosade, pa sam počela da čitam knjigu i tako sam zavolela čitanje. U to vreme nije bilo mobilnih i skrolovanja“, komentirasala je jedna žena.

    Paljenje ulične rasvete

    Neko se i setio kako je deci uglavnom bilo dozvoljeno igranje sve dok se ne upale ulična svetla kada padne noć. Nakon toga su svi morali odmah kući.

    Fotografisanje bez objavljivanja fotki na društvenim mrežama

    „Nedostaje mi vreme kada smo se fotkali sa prijateljima i porodicom i nismo se brinuli hoće li to završiti negde na internetu jer nisu postojali pametni telefoni“, opisao je jedan muškarac.

    Video klubovi

    „Jedna od onih stvari koje smo uzimali zdravo za gotovo bili su video klubovi. Danas svi traže filmove na streaming platformama i opet se žale da nemaju šta da gledaju. Pre si morao da platiš da pogledaš jedan film koji izabereš samo na osnovu slike i sinopsisa“, istakla je jedna osoba.

    Pamćenje telefonskih brojeva

    Jedna žena je navela  kako joj nedostaje pamćenje telefonskih brojeva i dopisivanje pismima koja su morali čekati po nekoliko dana da stignu.

    Gazirana pića u staklenim bocama

    „Pre su sva gazirana pića bila u staklenim bocama i imala su puno bolji ukus od ovih danas u plastici“, izdvojila je jedna osoba svoju uspomenu.

    Crtaći subotom

    „Kao dete sam namerno ustajao rano vikendom. Zavalio bih se na kauč ispred televizora i doslovno satima gledao crtaće“, prisetio se jedan muškarac.

    Anonimnost

    „U moje vreme kada bi tinejdžeri učinili nešto glupo, to bi se jedno vreme pričalo i kasnije bi svi zaboravili na to. Danas svako ima kameru u džepu, a ono što se pojavi na internetu, tu ostaje zauvek. Žao mi je mlađih generacija“, opisao je  jedan korisnik.

     

    Danas će stariji reći kako deca i mladi previše vremena provode pored ekrana telefona i ne druže se kvalitetno, kao što je bilo u njihovo vreme. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija