Plaža suncobran Foto: Angelo Juan Ramos
Zanimljivosti

Bračni par zbog pandemije bio prisiljen da medeni mesec provede - na Maldivima

Izvor: 
Hina Sub, 23/05/2020 - 20:07
Pandemija koronavirusa zaustavila je međunarodne letove, pa je jedan egipatski par bio primoran da svoje bračno putovanje, provedeno u Meksiku, završi na Maldivima.
 
Počelo je venčanjem 6. marta u egipatskoj prestonici Kairu, gde su se Kalid (36) i Peri (35) venčali nakon osam godina veze.
 
Par dana kasnije se par, koji živi u Dubaiju, bezbrižno uputio na bračno putovanje u meksički Kankun, ne strahujući puno od koronavirusa koji se tada još nije bio dramatično proširio svetom.
 
Par je planirao da izbegava mesta s puno ljudi, ali nije očekivao da će restrikcije putovanja uticati na njihove planove.
 
Kada je 19. marta trebalo da se vrate kući u Ujedinjene Arapske Emirate preko Turske, pandemija koronavirusa već je zaustavila svet.
 
“U avionu smo imali pristup internetu i tada smo počeli da dobijamo poruke od ljudi poput 'hoćete li uspeti da stignete do Dubaija? Postoji nova mera, zabranjuju boravak ljudima iz inostranstva“, kazala je Peri za BBC.
 
Pri pokušaju ukrcavanja na idući let u Istanbulu, rečeno im je da to nije dopušteno. Nova pravila stupila su na snagu taman kad su kretali iz Meksika.
 
Na aerodromu najvećeg turskog grada proveli su dve nedelje. Nije im bilo dopušteno da izlaze u grad, ali uspeli su da kupe higijenske potrepštine i odeću, a na kraju i da pokupe svoj prtljag.
 
Pošto nisu uspeli da se vrate u UAE, a letovi za rodni Egipat bili su prekinuti, trebao im je novi plan.
 
“Odlučili smo da odemo na Google i proverimo sve države koje dopuštaju ulazak Egipćanima bez vize, a zatim da li postoje letovi do tamo”, ističe Peri.
 
Činilo se da imaju samo jednu opciju - Maldive, ostrvo s peščanim plažama i tirkiznim morem usred Indijskog okeana, koje im je ranije bilo jedna od opcija za medeni mesec.
 
“Pogledali smo se i bili smo veoma srećni jer ćemo napokon spavati u krevetu, a ne više na stolicama na aerodromu”, priseća se Peri.
 
Kalid, telekomunikacijski inženjer, kroz smeh prepričava koliko su bili srećni kad su videli svoj prtljag.
 
Ali, kad su uspeli da pronađu smeštaj na Maldivima, pojavili su se novi izazovi.
 
“Počeli smo da shvatamo da imamo veliki finansijski teret, a da nećemo dobro obavljati svoje poslove. Sa sobom nismo poneli svoje kompjutere”, rekla je Peri, koja radi u medijima.
 
Par je na ostrvu shvatio da su među retkim gostima, a da većina njih čeka letove nazad kući.
 
Kad su drugi gosti otišli hotel se zatvorio, pa su se preselili na drugo ostrvo gde se dogodila ista stvar.
 
Poslednji mesec su proveli u improvizovanom smeštaju koji je organizovala vlada Maldiva na ostrvu Olhuveli. Par je zahvalan tamošnjim vlastima koje su im smanjile troškove boravka, kao i zaposlenima u hotelu.
 
"Čine sve da bi nam ovo bilo što lepše iskustvo. Uveče puštaju muziku, nastupa DJ svakog dana, a nekad imamo grižu savesti jer niko ne pleše", naglašava Kalid.
 
U resortu je još 70 gostiju, a veći deo njih isto je na medenom mesecu.
 
Jedina je razlika što su oni odabrali Maldive za svoje bračno putovanje, a mi nismo, govori Peri.
 
Na Maldivima je ostalo 300 turista, a država je zatvorila svoje granice. Iako postoje i mnogo gora mesta u kojima može da se provede karantin, par očajno želi nazad u Dubai, piše BBC.
 MarketingNajnovije vesti