Mašina za pranje veša Foto: pxhere
Zanimljivosti

Da li znate šta pokazuje trougao sa etikete na odeći?

Izvor: 
Zadovoljna.hr/Danas Uto, 28/03/2023 - 17:37Znate li što znače simboli na etiketama na odeći? Oni ponekad mogu biti zbunjujući, zbog čega nas nakon izvlačenja najdražeg odevnog komada iz veš mašine može sačekati neprijatno iznenađenje.

Verovatno vam se barem jednom dogodilo da majica iz veš mašine izađe skupljena, oštećena ili razvučena, ponekad čak i bezbojna.

Kad se nađemo u toj situaciji poželimo da smo bolje proučili uputstvo na odeći kako ona ne bi postala još jedna pidžama.

Prosečna etiketa sadrži nekoliko simbola, poput onoga za ručno pranje koji je prikazan u obliku posude i ruke, piše Zadovoljna.hr.

Tu je i posuda s tačkama, koja pokazuje da li treba da koristimo hladnu (jedna tačka), mlaku (dve tačke) ili vruću (tri tačke) vodu.

Precrtana posuda znači da odevni komad uopšte ne bi trebalo da peremo, nego bi bilo najbolje da ga odnesemo na hemijsko čišćenje kad se isprlja. Poznat nam je i simbol u obliku pegle koji pokazuje da odeća može da se pegla, te oni koji pokazuju da li smemo i na koji način da sušimo odeću.

Među poznatim simbolima, na nekoj odeći možemo primetiti i trougao u raznim varijantama. Taj simbol se odnosi na izbeljivanje odeće, a u nastavku pročitajte što znače sve njegove varijante.

  • Prazni trougao pokazuje da možete koristiti bilo koju vrstu izbeljivača za taj odevni predmet;
  • Trougao ispunjen dijagonalnim linijama pokazuje da možete koristiti samo izbeljivače koji ne sadrže hlor;
  • Ispunjeni i precrtani trougao nam pokazuje da na tom odevnom komadu ne smemo koristiti nikakve izbeljivače kako ga ne bismo uništili.MarketingNajnovije vesti