• Na današnji dan pre 64 godine u Kragujevcu proizveden prvi fića!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Po licenci italijanskog „Fiata“ prvi „fića“ je proizveden na današnji dan, 18. oktobra 1955. godine i proizvodio se narednih 30 godina, do novembra 1985, kada je iz „Zastave“ izašao poslednji.

    Ukupno je proizvedeno 923.487 primeraka ovog automobila koji je u SFRJ proglašen za nacionalnu klasu. O tome kolika je bila njegova popularnost govori i činjenica da je snimljen i istoimeni danas kultni film sa Draganom Nikolićem u glavnoj ulozi.

     

    Onaj poslednji sa proizvodnih traka kragujevačke „Zastave“ je izašao 18.novembra 1985. godine i bio je crvene boje.

    Po licenci italijanskog „Fiata“ prvi „fića“ je proizveden na današnji dan, 18. oktobra 1955. godine i proizvodio se narednih 30 godina, do novembra 1985, kada je iz „Zastave“ izašao poslednji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Ove biljke su otrovne za vaše pse i mačke

    Sa dolaskom prolećnih dana mnogi se odlučuju da osveže prostor i naprave prijatnu atmosferu ukrašavajući svoje domove nizom prelepih biljaka. Međutim iako biljke mogu da poboljšaju naš […]

    Kako se piše – malopre ili malo pre?

    Često nas je u školama tokom pismenog zadatka iz srpskog jezika i književnosti zbunjivalo kako se pravilno piše ovaj prilog. Neretko smo tražili i sinonime zbog straha od greške kad je ova […]