Unsplash
Zanimljivosti

Svi koristimo skraćenicu CC kada pišemo mejl, a ne znamo šta znači

Izvor: 
DanasOnline Čet, 16/03/2023 - 17:17Današnja tema posvećena je digitalnoj komunikaciji, pre svega u poslovnom svetu. Skraćenicu cc neretko koristimo, a da nismo sigurni šta tačno znači. Ostanite sa nama i u narednih nekoliko minuta kako biste dobili odgovor.

Polje TO služi da se unese adresa direktnog primaoca elektronske pošte, što se podrazumeva da znate. Tu se može naći i više od jednog primaoca, a možete i sami sebi proslediti neki materijal koji želite da sačuvate.

Kada je na listi primalaca veći broj ljudi, na primer, u kompaniji ili grupama korisnika pojedinih usluga, mnogi koriste opciju CC. Reč je o skraćenici engleskog jezika – Carbon Copy ili Courtesy Copy.

Dakle, CC mejl dobija osoba koja nije najvažnija u konverzaciji, ali treba da bude upućena.

No, kada pošiljalac želi da pošalje jedan mejl na više adresa istovremeno, kada u polju CC unese veliki broj adresa, one postaju vidljive svim primaocima.

Tada u pomoć pristiže opcija BCC, što je skraćenica od engleske sintagme Blind Carbon Copy, i mogli bismo da je prevedemo kao skrivena kopija. Primaoci koji se nalaze u poljima TO i CC, neće videti one adrese koje su unešene u BCC. Takođe potonji neće videti adrese drugih BCC primalaca pošte, već samo one pod opcijom TO i CC.

 
MarketingNajnovije vesti