google maps Foto: pixabay
Život

Google Maps ima nove zanimljive funkcije

Izvor: 
PC Press Pon, 01/08/2022 - 10:41Google Maps je nedavno predstavio nekoliko novih funkcija, a u pitanju su elementi koji olakšavaju i ulepšavaju život onih koji vole onlajn mape.
 
Najzanimljivija među novim funkcijama je ona koja nudi 3D pogled iz vazduha na više od 100 slavnih tačaka iz celog sveta – Njujork, Tokio i Barselona su samo neki od gradova koji podržavaju ovu novotariju.
 
Korisnici do nje mogu da dođu ako u polje za pretraživanje ukucaju mesto koje bi želeli da vide, te potom uđu u sekciju "Photos" u meniju.
 
Druga i možda praktičnija opcija je ona koja dodaje korisna obaveštenja za bicikliste, a radi se o tome da će ih Google Maps ubuduće obaveštavati o stanju u saobraćaju, te na prepreke kao što su stepenice i drugi momenti preko kojih bicikli ne mogu.
 
Pored pomenutih, Google u mape dodaje i nove momente koji ih približavaju društvenoj mreži - ako neko izabere da deli lokacije s prijateljima, ovi će dobijati obaveštenja o tome kad stigne na neko mesto. Opcija bi mogla da bude korisna za zajednička putovanja, te u situacijama kada neko zaboravi da javi gde se nalazi.
 MarketingNajnovije vesti