• Mali trikovi kako da pobedite u tucanju jajima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Tucanje uskršnjim jajima predstavlja tradicionalnu igru u hrišćanskom svetu. Iako je u pitanju samo zabava, podrazumijeva se da svako želi da bude pobednik i slomi što više tuđih jaja.

    Mnogi ne zaziru ni od prevare, pa tako podvaljuju jedni drugima drvenim, gvozdenim ili plastičnim jajima, jajima premazanim voskom ili sličnim slojevima koji daju dodatnu čvrstoću. Naravno, takva akcija vrlo brzo se razotkrije i prevarant biva diskvalifikovan iz igre.

    Što se tiče odabira prirodno najjačeg kokošjeg jaja, stručnjaci kažu da u korpi treba birati što manja, špicastog oblika. Osim toga, najvažniji kriterijum je dodir – birajte ono jaje čija je ljuska na dodir najgrublja.

    Od duhovitih preporuka, savetuje se birati jaje od kokoške koja, kad ga je snela, nije puno kokodakala, jer se u protivnom jaje preplašilo pa će lakše pucati.

    Kad se tucate jajima, nastojte da vam protivnik pogodi palac, a ne jaje – tada ćete sigurno pobediti i bez puno muke oko biranja idealnog jajeta.

    Takođe, bilo bi dobro da budete uvek prvi koji će birati jaje, inače će vam ostati ona veća. Veće jaje nije nužno i bolje. Uzmite što manja jaja jer su ona po pravilu jača i imaju precizan uski vrh.

    Čvrstoću jaja možete testirati tako da ga tapnete zubima. Kvalitetno jaje izazvaće lagan, visok zvuk, dok će slabija zvučati prigušeno.

    Kada započinjete igru, uvek tucajte istim krajevima – šiljati na šiljat, širi na širi. Stisnite čvrsto jaje i udarite što jače!

    Ovo je već varanje

    Ako želite malo da ‘varate’, postoji trik s kojim će vam jaje biti čvršće, a neće se primetit da ste išta radili na jajetu. Nakon što se jaje potpuno osuši, obojite ga na gornjoj i donjoj strani prozirnim lakom za nokte. Pričekajte da se osuši i zapamtite koje ste jaje ojačali slojem laka.

     

     

    Tucanje uskršnjim jajima predstavlja tradicionalnu igru u hrišćanskom svetu. Iako je u pitanju samo zabava, podrazumijeva se da svako želi da bude pobednik i slomi što više tuđih jaja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Ove biljke su otrovne za vaše pse i mačke

    Sa dolaskom prolećnih dana mnogi se odlučuju da osveže prostor i naprave prijatnu atmosferu ukrašavajući svoje domove nizom prelepih biljaka. Međutim iako biljke mogu da poboljšaju naš […]

    Kako se piše – malopre ili malo pre?

    Često nas je u školama tokom pismenog zadatka iz srpskog jezika i književnosti zbunjivalo kako se pravilno piše ovaj prilog. Neretko smo tražili i sinonime zbog straha od greške kad je ova […]