• Namirnice koje treba da izbegavate leti: Od njih se znojite, neprijatno mirišete, imate mučninu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kada dođu tropske temperature sa kojima se suočavamo u poslednje vreme, izbor namirnica koje konzumiramo u toku dana može nam pomoći da se lakše podnesemo vrućine.

    Leto je vreme kada nam odgovara lagana i osvežavajuća hrana, a za vreme velikih vrućina dobro je izbegavati namirnice koje nas neće osvežiti, već učiniti upravo suprotno.

    Mnogi vole da koriste začine, ali pazite da ne preterate. Ni leti ni zimi nije dobro preterivati sa začinima, jer oni povišavaju telesnu temperaturu budući da podstiču naš metabolizam.

    Uz začine, tu su meso i umaci za meso. Teški umaci, pa čak i od morskih plodova, mogu da uzrokuju preterano znojenje i probavne probleme.

    Posebno je leti poželjno izbegavati masnu brzu hranu, prženu, dimljenu i začinjenu, jer svežina može da bude pod znakom pitanja što može da uzrokuje i trovanje, ali i da dovede do problema sa probavnim sistemom, što će vas svakako sprečiti da uživate u letnjim, morskim radostima do kraja godišnjeg odmora.

    Još jedna od namirnica koja nam inače sjajno odgovara uz čašicu crvenog vina je sir. Osim što sadrži puno kalorija, od njega ćete se osećati naduto i tromo, stoga je bolje smanjiti njegov unos leti.

     

    Kada dođu tropske temperature sa kojima se suočavamo u poslednje vreme, izbor namirnica koje konzumiramo u toku dana može nam pomoći da se lakše podnesemo vrućine. Leto je vreme kada nam odgovara lagana i osvežavajuća hrana, a za vreme velikih vrućina dobro je izbegavati namirnice koje nas neće osvežiti, već učiniti upravo suprotno.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Ove biljke su otrovne za vaše pse i mačke

    Sa dolaskom prolećnih dana mnogi se odlučuju da osveže prostor i naprave prijatnu atmosferu ukrašavajući svoje domove nizom prelepih biljaka. Međutim iako biljke mogu da poboljšaju naš […]

    Kako se piše – malopre ili malo pre?

    Često nas je u školama tokom pismenog zadatka iz srpskog jezika i književnosti zbunjivalo kako se pravilno piše ovaj prilog. Neretko smo tražili i sinonime zbog straha od greške kad je ova […]