• Sedam saveta kako da najlakše prebolite raskid

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Raskid može da izazove veliki preokret u vašem životu, kao i da utiče na vašu dnevnu rutinu, a osim emotivnog tobogana, postoje mnogi poznati fizički simptomi.

     

    Raskid nikada nije lak i može biti zaista bolan, bilo da ste vi ta koja odlazi ili ona koja ostaje. Pored slomljenog srca, krivice, tuge, besa, okolina je puna saveta šta i kako treba da uradite. I dok ne postoje konkretni saveti koji će vam odmah pomoći da prebolite osobu sa kojom ste dugo bili u vezi, postoje određeni koraci koje možete naučiti da lakše nosite sa njom, piše Metro, prenosi Večernji list.

    Naučnici tvrde: Ovo je najlakši način da prebolite raskid

     

    Raskid je uvek težak i bolan, bez obzira na čijoj ste strani, odnosno da li ste vi osoba koja odlazi ili ste vi ta koja je ostala. Napuštanje zajedničkih planova može ostaviti veoma gorak ukus u ustima.

    – Raskid može da izazove veliki preokret u vašem životu kao i da utiče na vašu svakodnevnu rutinu, a osim emotivnog tobogana, postoje mnogi, dobro poznati, fizički simptomi ‘slomljenog srca’. Na primer, gubitak apetita, bolovi u stomaku, glavobolja, nesanica i slično. Ali postoje načini na koje možemo da pomognemo sebi – rekla je psihološkinja Mišel Begi.

    Dajte sebi vremena

    Dozvolite sebi da ožalostite vezu. Osetite svoja osećanja i shvatite da vam je dozvoljeno da se osećate loše i tužno onoliko koliko vam je potrebno.

     

    Okružite se bliskim ljudima

    Psihološkinja kaže da može biti primamljivo zatvoriti se u sebe, ali važno je da to ne radite i da imate porodicu i prijatelje oko sebe. Druženje sa ljudima do kojih vam je stalo može vam pomoći da skrenete misli sa stvari i otvorite nove mogućnosti za aktivnosti i iskustva u kojima biste mogli da uživate.

    Čuvajte se

    Sada je vreme da se zaista brinete o sebi. Uložite vreme u energiju i ljubav prema sebi i obezbedite da održite dobar san i pravilnu ishranu. Obavezno vežbajte ili se bar malo pomerite, čak i ako morate da se naterate, kaže psiholog.

    Prekinite svaki kontakt sa svojim bivšim

    Koliko god primamljivo bilo, oduprite se želji da produžite bol tako što ćete održavati kontakt sa svojim bivšim. Čista pauza će vam pomoći da lakše i brže krenete dalje. Ako sve drugo ne uspe, možete da napravite listu negativnih osobina vašeg bivšeg da biste ojačali svoju odluku da je raskid prava stvar.

     

    Fokusirajte se na naučene lekcije

    Pomisao koja bi se mogla pojaviti je da ste potrošili svoje vreme i trud na vezu koja nije uspela, ali to nije slučaj. Psihološkinja kaže da bez obzira da li su prošli meseci ili godine, vreme koje ste proveli zajedno ne bi trebalo da smatrate izgubljenim jer će vam ta veza pomoći da naučite šta vam najbolje odgovara u sledećoj romantičnoj vezi sa novom osobom. Raskid vam zaista može pomoći da vidite šta ne želite od vaše sledeće veze i šta biste mogli da uradite drugačije i bolje.

    Pogledajte pozitivne strane

    Vremenom, možete se usredsrediti na sve stvari koje ste oduvek želeli da radite, ali vaša veza vas je možda sputavala. Bilo da je u pitanju promena karijere, preseljenje u novi grad ili možda putovanje, prihvatite svoj status samca i pokušajte da uživate u njemu tokom vremena.

    Nemojte se stideti da tražite stručnu pomoć

    Ako su emocije koje imate nakon raskida preplavljujuće, ili ako imate fizičke simptome kao što su napadi panike, nemojte se stideti da tražite stručnu pomoć. Razgovor sa profesionalcem može vam pomoći da obradite ove teške emocije.

     

    Raskid može da izazove veliki preokret u vašem životu, kao i da utiče na vašu dnevnu rutinu, a osim emotivnog tobogana, postoje mnogi poznati fizički simptomi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Zašto se kaže „pao s kruške“?

    Ovo sigurno znate - za nekog ko se ponaša glupo, ludo, ko je naivan ili smušen, često kod nas umeju da kažu da je “pao sa kruške”. I suprotno, kad neko hoće da istakne kako nije glup, […]

    Kako se piše – čak štaviše ili štaviše?

    Sigurno ste se nekad našli u dilemi koji je izraz pravilan, a ne pomaže ni činjenica da ste tokom školovanja imali profesore koji koriste jedan izraz, ali i profesore koji koriste […]