• Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ isplovila sa 250 regataša

  Međunarodna Regata „Vode Vojvodine“, 14. po redu, isplovila je jutros iz Novog Sada, a za devet dana plovidbe preći će maršrutu od 320 kilometara po vojvođanskim rekama i kanalima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ isplovila sa 250 regataša
  Foto: Pixabay

  Ove godine ploviće se na relaciji Novi Sad – Babatovo – Bečej – Srbobran – Ruski Krstur – Karavukovo – Bačka Palanka, a povratak je 29. juna u Novi Sad, kada će se na novosadskom Štrandu obeležiti kraj regate i Međunarodni dan Dunava.

  Ovogodišnja regata broji 90 plovila i oko 250 regataša, od kojih je 50 dece, a u plovidbi učestvuju i posade iz Austrije, Hrvatske i Slovenije.

  – Regata se organizuje u cilju promocije plovidbe i nautičkog turizma Vojvodine, a ove godine stavljen je akcenat na promociju ribolovnih voda i ribolova. Svi učesnici regate na poklon dobiće štap za pecanje, a u ovom sportu oprobaće se i deca i odrasli na takmičenju koje će biti održano 25. juna u Srbobranu na novoizgrađenim pecaroškim mestima. U cilju promocije ribarstva i očuvanja ribljeg fonda i ovogodišnji logo Regate „Vode Vojvodine“ osmišljen je u tu svrhu, a JVP „Vode Vojvodine“ je, nakon raspisanog konkursa za studente grafičkog dizajna sa FTN-a, nagradilo pobednički logo sa 120.000 dinara – izjavila je izvršna direktorka JVP „Vode Vojvodine“ Danka Vasiljević.

  Kako je navela, regata ima i značajan humanitarni karakter, te se tokom trajanja devetodnevne plovidbe, sakupljati plastični čepovi. Ove godine će se od prikupljenih sredstava, u saradnji sa Udruženjem „Čepom do osmeha“, kupiti pomagalo Grillo dečja hodalica za četrnaestogodišnju devojčicu iz Futoga.

  – Veliki broj učesnika ove regate govori o tome da se nautički turizam i ekološka svest razvijaju u dobrom pravcu, a pohvalio bih i „Vode Vojvodine“ zbog svega što su proteklih godina uradili za očuvanje kanalske mreže i Hidrosistema DTD. Izuzetna nam je čast što Međunarodna regata polazi baš iz Novog Sada, svim učesnicima želimo uspešnu plovidbu i čekamo ih da se ponovo družimo po njihovom povratku, opet u Novom Sadu, na Štrandu – rekao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

  – Zahvalio bih se svim opštinama sa kojima imamo saradnju, male sredine nas izuzetno lepo dočekuju svake godine, a nama je na ponos što su sva ta mesta koja žive uz kanal lepa i uređena što samo znači da naše preduzeće koje održava preko 20.000 kanalske mreže dobro obavlja svoj posao. Mi svake godine uredimo po jednu dodatnu obalu uz naselje na putanji na kojoj prolazi regata i tako ćemo nastaviti i u narednom periodu – izjavio je predstavnik Radne grupe za organizaciju regate Milan Njegomir.

  Regata se završava 29. juna u Novom Sadu, kada će biti obeležen Međunarodni dan Dunava na Štrandu uz koncert novosadske grupe Amajlija, program za decu, vožnju čamcima i vatromet.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina