• Na budžetu Univerziteta u Novom Sadu 5.651 brucoš

  Pokrajinska vlada donela je odluke kojima su utvrđene kvote za upis studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija koji se finansiraju iz budžeta AP Vojvodine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, kao i na visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač AP Vojvodina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na budžetu Univerziteta u Novom Sadu 5.651 brucoš
  Foto: Pixabay

  Utvrđene su kvote i za budžetska mesta za upis u prvu godinu master i doktorskih akademskih studija na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, kao i za prvu godinu masterskih strukovnih studija na visokim školama čiji je osnivač AP Vojvodina.

  Ukupan broj studenata koji se mogu upisati u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, koji se finansiraju iz budžeta AP Vojvodine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, u školskoj 2024/2025. godini jeste 5.651.

  Za upis na prvu godinu master i doktorskih studija na finansiranju iz budžeta AP Vojvodine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, u novoj školskoj godini predviđena su 2.944 budžetska mesta.

  Prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih studija u visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač AP Vojvodina u školskoj 2024/2025. godini, na budžetu će moći da pohađa 1.021 brucoš.

  Predviđeno je i to da se na budžetska mesta u prvu godinu master strukovnih studija u visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač AP Vojvodina mogu upisati 32 studenta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Biciklom porodično od Kovačice do Geteborga

  Petočlana porodica Sandić iz Kovačice je, pre dve godine, ostvarila pravi podvig, kada je biciklima putovala mesec dana do prijatelja u Švajcarskoj. Ćerke su tada imale samo 4, 8 i 10 godina. […]

  Poskupeli stanovi

  Cene stanova u prvom kvartalu ove godine blago su porasle, odnosno 4,74 odsto u odnosu na isti period lane, saopštio je Republički geodetski zavod (RGZ). Najviši rast cena u odnosu na prošlu […]