• Pokrajina pomaže majkama sa troje ili četvoro dece, kao i parovima u procesu vantelesne oplodnje

  Javni oglasi AP Vojvodine za novčani dodatak za nezaposlene majke za treće ili četvrto dete, kao i za sufinansiranje troškova za vantelesnu oplodnju za 2024. godinu su objavljeni.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pokrajina pomaže majkama sa troje ili četvoro dece, kao i parovima u procesu vantelesne oplodnje
  Foto: Unsplash
  Kako se navodi, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u 2024. planira da usmeri 30 miliona dinara na sufinansiranje troškova za biomedicinski potpomognuto oplođenje, kao i 360 miliona za materinski dodatak za nezaposlene majke.
   
  U javnom oglasu piše i da je otvoren tokom cele godine.
  Troškovi za biomedicinsko potpomognuto oplođenje (sa mogućnošću zamrzavanja embriona) biće pokriveni od strane pokrajine u iznosu od 240.000 dinara, dok će pravo na sufinansiranje troškova krioembriotransfera biti pokriven u iznosu od 100.000 dinara.
   
  Ovu jednokratnu pomoć mogu ostvariti porodice, odnosno parovi, za usluge koje se pružaju u zdravstvenim ustanovama koje imaju važeću dozvolu izdatu od strane zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja za obavljanje postupaka BMPO.
  Detaljne informacije o neophodnoj dokumentaciji i uslovima javnog oglasa pogledajte OVDE.
   
  Isplata materinskog dodatka za nezaposlene majke za treće ili četvrto dete vrši se svakog meseca, a najduže 24 meseca neprekidno, u iznosu od po 25.000 dinara.
   
  Pravo na ovaj dodatak ostvaruje nezaposlena majka koja je državljanka Srbije i koja je počev od 1. jula 2018. godine rodila treće ili četvrto dete, a da je u tom momentu imala prebivalište na teritoriji Vojvodine najmanje godinu dana.
   
  Detaljnije o uslovima sticanja ovog prava i neophodnoj dokumentaciji proverite na LINKU.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina