• Pokrajina sufinansira nabavku kvalitetnih priplodnih grla

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u Vojvodini u 2024. za čiju realizaciju je predviđeno ukupno 150 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pokrajina sufinansira nabavku kvalitetnih priplodnih grla
  Foto: Pixabay

  Konkurs je otvoren do kraja maja, a predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla junica mlečnih, kombinovanih i tovnih rasa, kao i nazimica i ovaca i koza.

  Maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi je do milion dinara pez poreza na dodatu vrednost (PDV) za nabavku kvalitetnih priplodnih grla – nazimica i nabavku kvalitetnih priplodnih grla – ovaca i koza, a do tri miliona dinara bez PDV za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda – junica.

  Minimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi za nabavku je 200.000 dinara bez PDV.

  Kako je navedeno, cilj konkursa je povećanje efikasnosti, konkurentnosti i održivosti proizvodnje na farmama u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2024. godini.

  Dodaje se da je u sektoru mleko neophodno izvršiti poboljšanje kvaliteta mleka i rasnog sastava stočnog fonda, dok je u sektoru meso neophodno poboljšanje kvaliteta mesa, rasnog sastava stočnog fonda.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Biciklom porodično od Kovačice do Geteborga

  Petočlana porodica Sandić iz Kovačice je, pre dve godine, ostvarila pravi podvig, kada je biciklima putovala mesec dana do prijatelja u Švajcarskoj. Ćerke su tada imale samo 4, 8 i 10 godina. […]

  Poskupeli stanovi

  Cene stanova u prvom kvartalu ove godine blago su porasle, odnosno 4,74 odsto u odnosu na isti period lane, saopštio je Republički geodetski zavod (RGZ). Najviši rast cena u odnosu na prošlu […]